Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Infografică | Educaţia timpurie de calitate în Moldova în cifre

Infografică | Educaţia timpurie de calitate în Moldova în cifre imprimare

20.11.2013  

Ministerul Educaţiei a prezentat, marţi, împreună cu partenerii săi, în cadrul unui eveniment public, reuşitele şi lucrurile care urmează a fi realizeze în următorii ani pentru a asigura o educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii.  

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

Cu ocazia lansării campaniei „Ajută-l să crească OM MARE!”, Ministerul Educaţiei a prezentat, în câteva infografice, atât lucrurile pe care le-a realizat împreună cu partenerii săi, cât şi cele pe care urmează să le obţină în beneficiul copiilor din Moldova.

Parteneriat Global pentru Educaţie în Moldova

39 de instituții preșcolare vor fi reparate şi dotate: astfel va fi asigurat accesul la educație pentru alţi minimum 1966 de copii.

1 200 de echipe comunitare, formate din cadre didactice, asistenți medicali și asistenți sociali care lucrează cu părinții, vor participa la un program de formare în educaţia incluzivă, în baza ghidului privind incluziunea, ce va fi elaborat în cadrul proiectului.

Un Instrument de Monitorizare a Pregătirii Copiilor pentru Școală este elaborat și pilotat.

130 de centre de mentorat vor fi create şi apoi dotate cu cărți, materiale didactice, computer, proiector etc.

260 de mentori, 40 de inspectori și circa 9000 de cadre didactice vor beneficia de instruire.

7000 de educatori for fi implicaţi în activităţi de mentorat.

950 instituții preșcolare din țară vor fi dotate cu material didactice și cărți pentru copii.

100% de instituții preșcolare vor fi dotate cu o mini bibliotecă pentru cadrele didactice și părinți.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” este implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF. Partener general media: TRM.md. Partener în comunicate: URMA ta.

Infografic | Rezultatele Ministerului Educaţiei şi partenerilor săi pentru asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii 2008-2012 Proiectul PARTENERIAT GLOBAL pentru EDUCAŢIE în MOLDOVA: 2012-2014 Infografic | Educația timpurie de calitate pentru toți copiii din Moldova în Strategia EDUCAȚIA 2020.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.