Prima pagină / Lucruri / Societate  /  (Infografic) Alegerile locale 2015 din perspectiva egalităţii de gen

(Infografic) Alegerile locale 2015 din perspectiva egalităţii de gen imprimare

21.08.2015   201 

Privite şi analizate la o oarecare distanţă, alegerile locale generale din 14 şi 28 iunie 2015 aduc câteva veşti bune şi altele nu chiar pozitive din perspectiva egalităţii de gen. Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” împreună cu partenerii săi aduce în prim-planul unui infografic, creat de „URMA ta”, cifre şi realităţi relevante.

Votează: 4.5/5 (6 Voturi )

„Numărul femeilor alese în funcţia de primar, după alegerile locale din luna iunie, este în creştere, în comparaţie cu scrutinul de acum patru ani”, constată Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” şi partenerii săi, însă „Progresul nu se referă, însă, şi la funcţiile de consilieri locali, unde se atestă o descreştere”.

Alegeri locale 2015

Acest infografic este elaborat în cadrul proiectului „Femeile în Politică”, ce este implementat de Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare” în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Naţiunilor Unite pentru Femei (UN Women) și Fundaţia Est-Europeană; și este finanţat de Guvernul Suediei şi Consiliul Europei.

 

EEF       

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.