Prima pagină / Locuri / Societate  /  Războiul de pe Nistru: o fotografie cu actori și ostași adusă astăzi în același peisaj

Războiul de pe Nistru: o fotografie cu actori și ostași adusă astăzi în același peisaj imprimare

Amintirile din trecut, memoria de astăzi și speranța că nu se va repeta mâine

13.03.2012  

Fotograful Mihai Vengher scoate din arhivă o fotografie din războiul de pe Nistru din 1992, iar noi o suprapunem, după două decenii, peste același peisaj. Și legăm astfel amintirile din trecut de memoria de astăzi și de speranța că nu se va mai întâmpla mâine.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„Chiar și în momentele celea grele ostașii nu se lăsau de glume", spune, într-un interviu, exact despre acele momente surprinse de Mihai Vengher unul dintre protagoniștii fotografiei, actorul Jean Cucuruzac. În poza de familie cu ostași și actori pot fi recunoscuți regizorul Sandu Grecu, actorii Jean Cucuruzac, Valeriu Cazacu, Mihai Curagău și regretatul  Ion Popescu, scriitorul Ion Diviza și jurnalistul Igor Guzun. Totuși, eroii centrali din poză sunt ofițerii și ostașii. Poate încercăm, împreună, să le aflăm numele și să-i onorăm.

„Nu că am luptat, dar aduceam minute de relaxare bravilor ostași moldoveni", povestește despre acel episod Jean Cucuruzac.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.