Prima pagină / Locuri / Societate  /  (Foto) Aducem ştiri pozitive de la Iaşi: Fundația „Alături de Voi”

(Foto) Aducem ştiri pozitive de la Iaşi: Fundația „Alături de Voi” imprimare

25.11.2014  

Călătoriiile sunt o sursă bună de a cunoaşte lumea. Echipa Știripozitive.eu a hotărât să nu meargă prea departe, ci să descopere lucruri bine făcute în România. Vizita a durat 2 zile, timp în care jurnaliştii au reuşit să acumuleze mai multe impresii şi cunoştinţe noi.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Alături de Voi” (ADV) a fost prima destinaţie pe care am avut ocazia s-o vizităm. ADV România este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în februarie 2002 de către Holt International Children’s Service USA, a cărei misiune este incluziunea persoanelor seropozitive HIV, dar şi a celor din alte categorii vulnerabile. Sediul fundaţiei este situat în Iaşi, iar alte două centre se află în Constanţa şi Târgu Mureş. 

ADV România

Datorită unei munci asidue de-a lungul celor 12 ani, ADV a reuşit să creeze 3 unităţi protejate, fiind prima organizaţie din România care poate oferi o varietate largă de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi. Colectivul organizației reprezintă 93 de angajați, dintre care 37 sunt persoane cu dizabilități. Delegaţia de jurnalişti și voluntari au văzut la propriu locul unde se creează cele mai neobişnuite şi originale lucruri, începând de la eşarfe şi terminând cu produse din papetărie.

ADV România

UtilDeco este o iniţiativă deosebită concepută de ADV România. Anume aici, în numeroasele ateliere de muncă, zeci de oameni sunt trataţi cu respect şi grijă. Graţie acestui ONG, numeroşi tineri au fost îndrumaţi şi susţinuţi în activităţile lor. Pe lângă producere, „Alături de Voi” România organizează regulat diverse conferinţe, traininguri şi lecţii educative destinate tinerilor pentru a-i ajuta şi informa despre tot ce doresc să cunoască.

ADV România

Deasemenea, ADV este unul din promotorii conceptului de economie socială la nivel naţional, deţinând Centrul Naţional de Economie Socială la Iaşi şi alte centre de resurse în domeniu în Constanţa şi Târgu Mureş.

ADV România deţine o platforma de 13 site-uri: www.alaturidevoi.ro, www.hivsida.ro, www.utildeco.ro, www.pentrusanatate.eu, www.clubultinerilor.eu, www.unitatiprotejate.ro, www.fundaumana.ro, www.ropes.ro, www.jobdirect.ro, www.doilasuta.eu, www.depozitarhivare.ro, www.fonss.ro, www.voceaong.ro.

Vizita a fost realizată în cadrul proiectului „Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”, implementat de „URMA ta” cu suportul Parteneriatului European pentru Democrație (EPD) din resursele financiare oferite de Fondul Național pentru Democrație (NED) și Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu 

ADV România ADV România
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.