Prima pagină / Locuri / Societate  /  (VIDEO) Fapte bune pentru oameni și sat la Scoreni, Strășeni

(VIDEO) Fapte bune pentru oameni și sat la Scoreni, Strășeni imprimare

14.12.2017  

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Este dintre comunitățile care au o stemă, un imn și o primară ambițioasă care cu multă muncă, perseverență și scopuri bine determinate a reușit să aducă roade bune în ultimii 6 ani de activitate.  

Într-o după-amiază am pornit la drum spre Satul Scoreni pentru a descoperi localitatea, despre care se spune că este confirmarea vie că tradițiile și spiritul civic au un loc de cinste în această așezare rurală din Republica Moldova.

Odată ajunși acolo am rămas plăcut surprinși de ospitalitatea și receptivitatea localnicilor. Mai multe amănunte despre faptele bune pentru oameni și sat care au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai din localitate, despre munca si sătenii de-acolo, a povestit Svetlana Tabacari, primara Satului Scoreni.

Totodată Svetlana Tabacari a mărturist că în curând curtea grădiniței va fi amenajată cu tobogane de joacă pentru copii iar până la Anul Nou va fi iluminată încă o stradă din sat.

Localnicii din satul Scoreni, nu numai că sunt oameni harnici și sârguincioși, un lucru care ne-a tras atenția este faptul că practic fiecare gospodar are câte o jucărie de pluș în curte.

Cu satisfacție în suflet Primara Satului își laudă localnicii. Aceasta susține că în satul Scoreni sunt cei mai buni meșteșugari și tineri care contribuie la promovarea tradițiilor sătești. În același context ne-a mărturisit că se mândrește de foarte mulți consăteni care s-au realizat înafara și de care își amintește cu mare drag de fiecare dată.  

De multe ori i s-au pus bețe in roate dar nu s-a oprit aici. Susținerea localnicilor a încurajat-o întotdeauna și a motivat-o ca mâine să dăruiască mai mult decât astăzi, astfel a fost creată si o stemă a satului care până în prezent este prefața localității.

În concluzie, primara satului Scoreni îndemnă cetățenii Republicii Moldova să fie mai buni, să tindă spre lucruri frumoase și să nu să se abată de la scopurile propuse, pentru că doar așa, pot fi cei mai buni. 

 

Reporter: Dumitriţa Zgîrcu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.