Prima pagină / Locuri / Societate  /  Concert de Crăciun organizat de moldovenii din Ravenna, Italia

Concert de Crăciun organizat de moldovenii din Ravenna, Italia imprimare

26.12.2017  

Pe 17 decembrie, în orașul Ravenna, Italia, a avut loc evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă - „Colindăm, colindăm iarna!”, organizat pentru al doilea an consecutiv de către asociația culturală „Inima Moldovei”.

Sărbătorile de iarnă sunt printre puținele ocazii când putem să petrecem timpul alături de familie și de cei dragi, fiind așteptate cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Pentru cei care sunt departe de casă, sărbătorile au o semnificație deosebită, iar atmosfera de Crăciun aduce o bucurie aparte și le amintește cu precădere de tradițiile și obiceiurile din Republica Moldova.

Cu această ocazie, copii au recitat poezii, au cântat, au dansat şi desigur- au colindat. Nu a lipsit nici Moş Crăciun, care a adus copiilor cadouri şi dulciuri.

În cadrul sărbătorii a fost activ un târg de Crăciun, cu scop caritabil în favoarea Campaniei de Crăciun „În brațele mamei”, desfășurată de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. Astfel, pe parcursul evenimentului, doritorii de a susține/contribui la maratonul caritabil, au avut ocazia să procure articole, produse și obiecte de artizanat din Republica Moldova, iar unele persoane prezente au facut şi mici donaţii băneşti, precum şi produse de igienă personală, scutece şi altele.

Liliana  Ţurcanu-Balaur, preşedinta asociaţiei a ţinut să spună că: „A fost un eveniment frumos, iar copilaşii au fost cei mai fericiţi. Mulţumim tuturor celor care au participat şi au donat”.

Totodată, în data de de 21 decembrie, Liliana Balaur a organizat, împreună cu câţiva copii moldoveni, un mic spectacol de Crăciun şi pentru colegii lor italieni.

Scopul spectacolului a fost promovarea culturii şi tradiţiilor noastre.

Anul acesta copilaşii au participat la Festivalul Colindelor unde s-au adunat mai multe parohii din regiunea Emilia Romagna, Italia.

Şirul de activităţi va continua pe 7 ianuarie, la biserica ortodoxă moldovenească, unde va fi organizat un concert de Crăciun.

Aliona PURCI 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.