Prima pagină / Locuri / Societate  /  Nina Babcineţchii: Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi!

Nina Babcineţchii: Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi! imprimare

20.11.2018  

Profesoara Nina Babcineţchii face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Nina Babcineţchii este învăţătoare de clasele primare, Liceul „Mihai Eminescu”, or. Floreşti. 

Sunt învăţătoare de 15 ani, iar eTwinner sunt de doi ani. Ştiam de eTwinning de mai demult, dar nu aveam timp suficient. Dar acum că am reuşit să devin eTwinner, sunt foarte fericită. 

Am avut un proiect intitulat „Localitatea mea natală”, iar copiii au studiat cu atâta interes istoria localităţii, personalităţile născute aici, monumentele istorice existente, cele din natură, încât a fost extraordinar să-i vezi atât de mici, dar atât de entuziasmaţi. Deocamdată, noi am făcut proiecte cu elevi din România şi Ucraina, aşa aflăm mai multe despre vecinii noştri.

eTwinning motivează atât elevii, cât şi profesorii. Platforma ne oferă seminare de instruire foarte bune. Am fost la seminare naţionale, dar şi în România, la Braşov. Am văzut exemple de bune practici şi le-am absorbit pe cele mai frumoase. M-am întors acasă inspirată.

Am obţinut un Certificat European şi Naţional de Calitate pentru proiectul „AVAP: Artă, Veselie, Armonie, Prietenie”. A fost un proiect care a avut parteneri din Moldova şi România, iar copiii au descoperit noi curente artistice, ca cubismul, expresionismul şi impresionismul.

Sincer vă spun, atunci când muncim la un proiect nu muncim pentru aprecieri sau pentru vreun premiu obţinut, muncim pentru că din fiecare proiect elevii învaţă.

Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.