Prima pagină / Locuri / Societate  /  (Foto) Tatiana Denisenco, mamă pentru 2000 de oameni

(Foto) Tatiana Denisenco, mamă pentru 2000 de oameni imprimare

22.09.2016  

După ce echipa Stiripozitive.eu a stat de vorbă și a aflat vești bune de la primarii din Greblești, Selemet, Mihăileni, Puhoi, Capaclia și Coșnița, astăzi Stiripozitive.eu vă povestește despre reușitele primarului din Cucoara,Tatiana Dinesenco.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

- Care au fost motivele ce v-au determinat să canditați la funcția de primar al comunei Cucoara?

- Activând în funcție de secretar, cunoșteam toate greutățile, toate responsabilitățile pe care le poartă un primar. Din acest motiv de multe ori spuneam că nici dușmanului meu nu-i doresc să fie primar. Înainte de alegerile locale s-a făcut un sondaj în localitate, unde cetățenii au fost întrebați pe cine văd ei la funcția de primar. Am fost printre primii, și plus insistența primarului anterior, m-a făcut să las acasă un copil de 8 luni și să candidez la această funcție.

Primarul Tatiana Denisenco

- Ce calități trebuie să dețină o femeie pentru a fi aleasă primar?

Calități aș putea să enumăr multe. Întâi de toate trebuie să prevaleze respectul față de oameni și întotdeauna în capul mesei trebuie să fie cetățeanul.

Tatiana Denisenco

Tatiana Denisenco

- Odată cu desemnarea dumneavoastră în calitate de primar, ce schimbări pozitive au avut loc în Cucoara?

După cum știți, anul 2015, a fost un an dificil din punct de vedere financiar, astfel am avut posibilitate doar să finalizez proiectele începute anterior. În acest an am depus mai multe proiecte la finanțatorii străini, dar încercăm să realizăm lucruri frumoase și din resursele financiare din bugetul local. Am iluminat străzile din satul Chircani, am proiectat rețeaua de apeduct pe 3 străzi din satul Cucoara și am construit un nou la Cucoara.

Tatiana Denisenco

Tatiana Denisenco

Sunt și lucruri frumoase pe care le facem împreună cu cetățenii noștri, fără a avea nevoie de anumite mijloace financiare. Astfel, în această primăvară, în cadrul campaniei de salubrizare am lichidat trei gunoiști neautorizate, am plantat puieți, am amenajat strada centrală și în final am obținut locul II pentru „Cea mai salubră și amenajată localitate” și un premiu de 20 000 mii de lei din fondul ecologic local, cu care urmează să plantăm 40 ha de pădure în Lunca Râului Prut.

Tatiana Denisenco

Prin ce se deosebește comuna Cucoara de alte localități?

- În incinta Casei de Cultură activează Muzeul Satului. La Cucoara se organizeaza activități cultural foarte frumoase. În acest an de hramul satului am organizat Parada Neamului, eveniment la care au participat cele mai vechi și numeroase dinastii din Cucoara, tot în această zi am semnat şi Acordul de Înfrăţire cu comuna Şuletea, județul Vaslui.

Tatiana Denisenco

Iar în luna decembrie a acestui an, Cucoara va împlini 410 ani de la atestare, eveniment ce va fi marcat într-un mod deosebit.

Tatiana Denisenco

Comuna Cucoara se află pe traseul Chișinău-Cahul, și este considerată una dintre cele mai frumoase localități de la sudul Moldovei. Avem oameni gospodari, dornici de a se implica, atât în activitățile culturale, cât și la dezvoltarea comunei.

Tatiana Denisenco

- Ce planificați să faceți în următorii ani?

- Sistemul de canalizare în ambele sate din comună (Cucoara și Chircani), iluminarea totală a ambelor localități și un servciu bine organizat de colectare a deşeurilor.

Tatiana Denisenco a fost preocupată de soarta localității încă înainte de a fi aleasă la funcția de primar. În anul 2013, Tatiana a lansat o campanie de strângere a fondurilor din satul Cucoana. Campania face parte din proiectul „Bucurii pentru copii”. Ideea proiectului i-a venit în urma unui studiu efectuat de Centrul de Medicină Preventivă, care a arătat că cei mici se îmbolnăvesc foarte des de infecțiile respiratorii. Astfel, ea a decis să adune bani pentru a le oferi copiilor spaţii amenajate, unde ar putea face sport. Peste 33 mii de lei au fost adunaţi în cadrul campaniei lansate de Tatiana Denisenco.

Oamenii din comuna Cucoara în fotografii:

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

Cucoara

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

 Tatiana Denisenco, mama a 2000 de oameni

Sursă foto: Arhiva personală a comunei Cucoara

Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco Primarul Tatiana Denisenco
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” în 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene. www.stiripozitive.eu este un produs „URMA ta” şi a fost susţinut de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene, Guvernului Suediei, Sida sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.