Prima pagină / Locuri / Business  /  (Video) Fundația „Alături de Voi” România inspiră tinerii din Moldova

(Video) Fundația „Alături de Voi” România inspiră tinerii din Moldova imprimare

28.11.2014  

„Alături de voi” Romania este o Fundaţie cu o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro, care a reuşit să facă pasul de la asistenţa socială, la economia socială. Pentru că incluziunea adevărată a tinerilor înseamnă să ai un loc de muncă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Fundaţia „Alături de Voi” România este o organizaţie nonprofit, neguvernamentală care a crescut de la un singur angajat până la 93, dintre care 37 sunt tineri vulnerabili, tineri cu nevoi speciale. 

Angela Achiţei, directorul și primul angajat la „Alături de Voi” România, ne-a povestit despre Fundaţie şi oamenii din jur care fac lucrurile să se mişte, dar şi despre economia socială care aduce plus valoare comunităţii.

„Alături de voi” Romania este o Fundaţie care promovează economia socială prin programe de formare profesională şi de integrare profesională pentru tinerii cu dizabilităţi, în special eropozitivi HIV. Util Deco este brandul fundaţiei, care are peste 800 de clienţi şi o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro.

Preşedinta Fundaţiei a mărturisit, de asemenea, că vizita noastră a însemnat o investiţie de viitor în promovarea economiei sociale şi dezvoltarea de astfel de iniţiative dincolo de graniţele României.

Iar un alt mesaj important pe care l-am adus din această vizită la fundaţia „Alături de Voi” este că, pentru a fi parte a societăţii, tinerii vulnerabili au nevoie de locuri de muncă, nu doar de asistenţă socială. Pentru că incluziunea adevărată însemnă să fii independent financiar.

Am aflat că economia socială înseamnă să transformi dizabilitatea în abilitate. Fundaţia are un brand propriu şi câteva ateliere de producţie care generează venituri.

Vizita a fost realizată în cadrul proiectului „Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”, implementat de „URMA ta” cu suportul Parteneriatului European pentru Democrație (EPD) din resursele financiare oferite de Fondul Național pentru Democrație (NED) și Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

 

Fundația „Alături de Voi” Fundația „Alături de Voi” Fundația „Alături de Voi” Fundația „Alături de Voi” Fundația „Alături de Voi”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.