Prima pagină / Locuri / Business  /  Spectacol culinar cu cei mai buni bucătari din Chișinău la recenta ediție de SUMMER BERRY FAIR

Spectacol culinar cu cei mai buni bucătari din Chișinău la recenta ediție de SUMMER BERRY FAIR imprimare

14.08.2018  

Trei dintre cei mi iscusiți bucătari-șefi din Chișinău au gătit delicii cu pomușoare în fața celor peste 3000 de vizitatori ai evenimentului! Marian Danu de la Lo Chef Cafe a gătit cannoli viola cu afine, Denis Seriojnikov de la Meating Point a impresionat publicul cu înghețată din coacăză neagră și măr copt, cu semințe de dovleac și popcorn din hrișcă, iar Alexandru Comerzan, bucătarul de la Mi Piace a gătit coșulețe cu pomușoare și ganache din ciocolată albă!

 

La recenta ediție de Summer Berry Fair și-au vândut roada de pomușoare 15 agricultori din 11 raioanele ale țării, inclusiv din stânga Nistrului, Edineț, Râșcani, Orhei, Telenești, Bălți, Ialoveni, Glodeni, Strășeni,Ungheni, Nisporeni și Chițcani. 

Vedetele acestei ediții SUMMER BERRY FAIR, au fost afinele, aronia, murele, măceșuș și goji, însă vizitatorii au mai putut cumpăra zmeură și struguri de masă, aduse din stânga Nistrului!

La târg au participat și câțiva apicultori care beneficiază de sprijinul USAID. Aceștia au vândut aproape 50 de kilograme de miere.

Tradiționalii patiseri, care s-au întrecut la creativitate și talent au venit cu peste 70 de kilograme de deserturi cu pomușoare:  mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte bunătăți.

La târgul Summer Berry Fair au venit peste 3.000 vizitatori. În urma celor trei ediții din această vară, s-au vândut circa 8 tone de pomușoare, 180 kg de deserturi și 70 kg de miere! În total au participat 25 de agricultori, din 17 colțuri ale țării, inclusiv din stânga Nistrului 

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația "Pomușoarele Moldovei", susținut de USAID, HEKS și CCA.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.