Prima pagină / Locuri / Business  /  Techno Textil Hub – centrul de afaceri care susține industria ușoară din regiunea nord

Techno Textil Hub – centrul de afaceri care susține industria ușoară din regiunea nord imprimare

22.11.2019  

Producătorii autohtoni din industria ușoară din regiunea nord pot beneficia de consultanță și instruire datorită centrului de afaceri Techno Textil Hub de la Soroca. Acesta este axat pe întreprinderile mici și mijlocii din regiune care vor să-și ridice competitivitatea și să ajungă pe piața europeană. Partenerii, beneficiarii și consultanții de proiect s-au întâlnit la Soroca pentru a discuta realizările și următorii pași pentru implementarea proiectului.

„Prin suportul pe care l-am obținut de la Fundația Est-Europeană a fost creată Asociația Intreprinderilor din  Industria Ușoară din regiunea nord, care de comun acord s-au unit pentru a atinge obiectivele și scopurile care și le propun pentru o viață mai bună, pentru comenzi consecvente pe termen lung. Prin asocierea și crearea asociației vrem să ne ridicăm competențele, să fim competitivi la preț, să fim mai buni la calitate. Să fim ademenitori pentru branduri renumite cum sunt Woolrich, Moncler, inclusiv ZARA și H&M, în care putem să folosim acele competențe și abilități ale producătorilor din domeniul confecții și textile. Prin toate activitățile care țin de cunoașterea potențialului pe piață, care sunt tehnologiile, echipamentele care ar putea să ne facă mai competitivi ne dă posibilitatea să-i ajutăm pe acei producători care sunt din regiuni. Asta vine în sprijinul și suportul lor, ca să fie în tandem cu tendințele europene și cele ale consumatorului atât la nivel național, cât și la nivel european. Cred că acest apel a fost benefic pentru toți producătorii, inclusiv noi am fost acei care am putut să convingem că merită să fie acordat suport”, a declarat Lucia Ușurelu, Directoarea Agenției de Consultanță PRO ENTRANSE. 

Următoarea activitate preconizată de către centrul Techno Textil Hub este de a lansa un laborator tehnologic de inovație care să testeze confecțiile produse în regiunea de nord, cât și achiziționare de echipament modern. Acesta este un obiectiv ambițios care va demonstra pe perioada proiectului că și în regiune pot fi realizate confecții competitive pe piața locală și ce internațională. 

Andrei Mîrza, Președintele Asociației Întreprinderilor din Industria Ușoară Sorintex și director al companiei de confecții Bevera Nord, spune că acest centru oferă posibilitatea de a se reuni membrii asociați și pot coopera pentru a crește șansele de a semna contracte cu branduri internaționale. 

 „Centrul de afaceri Techno Textil Hub este un centru catalizator a implementării inovației, a practicilor de matchmaking, de instruiri, de traininguri în domeniul beneficiarilor țintă care sunt întreprinderile din industria ușoară din regiunea de nord. Acest centru a fost finanțat dintr-un grant de 60 mii de euro care urmează să fie implementat timp de 2 ani, 2018-2020. Noi vedem centrul Techno Textil Hub ca un centru regional de susținere a membrilor asociației prin diferite măsuri, evenimente, așa cum sunt și conlucrarea cu alte asociații naționale și internaționale, schimb de experiență, implementarea a noi tehnologii în cadrul întreprinderilor membre a asociației”, a spus Andrei Mîrza. 

 

Proiect finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, în cadrul programului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”, implementat de către asociația ProEntranse.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.