Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”

Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici” imprimare

19.01.2018  

Aseară, 18 ianuarie la Librăria din Centru din Chișinău, a avut loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.

Volumul „Reconstituiri cu Ileana Popovici" este dedicat actriței de origine basarabeană, Ileana Popovici, care a devenit cunoscută publicului larg mai ales la începutul anilor 90 datorită unui film făcut încă în anii 60, dar interzis de regimul comunist din România. „Reconstituirea" este cel mai bun film românesc din toate timpurile potrivit Asociației Criticilor Români de Film. Scrisă de nepoata ei, Radmila Popovici, cartea a fost lansată la Librăria din Centru pe 18 ianuarie.

În „Reconstituiri" cartea-interviu despre care autoarea Radmila Popovici spune că este un film biografic-muzical-artistic, publicul o descoperă nu doar pe actrița Ileana Popovici, dar și pe cea care a fost ilustratoare muzicală, realizatoare și prezentatoare de emisiuni la televiziunea română și solistă de muzică ușoară.

Om de muzică, de scenă, de televiziune și radio, Ileana Popovici întrunește calități umane deosebite iar dincolo de frumusețea fizică, aceasta mai dovedește și o frumusețe sufletească rară, generozitatea ei fiind proverbială. Așa au descris-o jurnalistul Vasile Botnaru, scriitorul Mihai Poiată, publicistul Vitalie Ciobanu și istoricul Octavian Țîcu, care au fost alături de autoarea cărții la lansare. 

Publicul adunat la librărie a cunoscut-o aseară pe Ileana Popovici prin cartea „Reconstituiri". Răsfoind paginile cărții, unii cititori au devenit martori ai unor povești de dragoste iar alţi au descoperit momente picante din viața actriței.

Cei care au fost aseară prezenți la lansare au achiziționat cartea la un preț redus.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.