Prima pagină / Locuri / Cultură  /  La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018

La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018 imprimare

14.05.2018  

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a inaugurat pe 12 mai Orășelul European 2018. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt".

În cadrul Orășelului European, au fost amenajate corturi ale proiectelor finanțate de UE, unde au fost prezentate informații interesante despre asistența acordată de Uniunea Europeana pentru a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

De asemenea, evenimentul le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre UE și a țărilor partenere.

Vizatorii orășelului au putut să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să afle informații despre asistența UE. 

 

Tradițional, Orășelul European va găzdui un Festival de Film și Cultură Europeană, care va fi lansat pe 13 mai la orele 13:00. Pe parcursul zilei, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai - 3 iunie. 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.