Prima pagină / Locuri / Cultură  /  Călătorește virtual în 10 muzee faimoase cu ajutorul Google Arts&Culture

Călătorește virtual în 10 muzee faimoase cu ajutorul Google Arts&Culture imprimare

16.03.2020  

Te-ai gândit cum ar fi să călătorești virtual în unele dintre cele mai faimoase muzee din lume chiar din propria locuință? Acum este momentul potrivit pentru această experiență. Datorită Google Arts&Culture, care adună în jur de 500 muzee și galerii, ai posibilitatea să pornești în tururi virtuale indiferent de punctul geografic unde te afli. Colecția Google Arts&Culture include o mulțime de locații culturale, precum: British Museum din Londra, Van Gogh Museum din Amsterdam, Guggenheim din New York și alte câteva sute care îți vor aduce cunoștințe despre artă, istorie și știință.

1. British Museum, Londra

Unul dintre emblematicele muzee din inima Londrei, British Museum oferă tururi virtuale vizitatorilor în sala celebră Great Court. La fel, poți descoperi mumiile egiptene și alte artefacte ale muzeului. Aici poți accesa turul.  

2. Guggenheim Museum, New York

Funcția Street View de la Google permite vizitatorilor să vadă celebra scară în spirală a Guggenheim-ului fără a părăsi propria locuință. Aici puteți descoperi opere de artă din epoca impresionistă, postimpresionistă, modernă și contemporană.

3. National Gallery of Art, Washington D.C

Muzeul american prezintă două exponate online prin intermediul Google. Prima este o expoziție de modă americană din anii 1740 până în 1895, care include colecții de haine din epocile coloniale și revoluționare. A doua expoziție prezintă o colecție de lucrări în stilul baroc a pictorului olandez Johannes Vermeer.

4. Musée d’Orsay, Paris

Virtual, puteți merge prin această galerie populară, una care adăpostește zeci de lucrări faimoase ale artiștilor francezi care au trăit și creat între anii 1848-1914. O oportunitate bună să trageți cu ochiul la picturile lui Monet, Cézanne, Gauguin și altele.

5. National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Unul dintre cele mai populare muzee din Coreea poate fi accesat din toate colțurile lumii. Turul virtual te duce prin 6 etaje de artă modernă și contemporană coreeană, cât și din alte părți ale lumii.

6. Pergamon Museum, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, în Pergamon poți vedea o multitudine de exponate, chiar dacă fizic nu te afli acolo. Aici poți vedea artefacte vechi, precum Poarta Ishtar din Babilon sau Altarul Pergamon.

7. Rijksmuseum, Amsterdam

Descoperă aici operele de artă din Epoca de Aur a Olandei, care includ lucrări ale lui Vermeer și Rembrandt.

8. Van Gogh Museum, Amsterdam

Admiratorii artei lui Van Gogh pot vedea cea mai mare colecție a pictorului la un click distanță – peste 200 tablouri, 500 de desene și peste 750 de scrisori personale.

9. Uffizi Gallery, Florence

Această galerie găzduiește colecția de artă a celei mai faimoase familii din Italia - de'Medicis.

Clădirea a fost proiectată de Giorgio Vasari în 1560 special pentru Cosimo I de'Medici, dar acum poate fi văzută din toată lumea.

10. National Museum of Anthropology, Mexico City

Construit în anul 1964, acest muzeu este dedicat antropologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic din Mexic. Aici găsești 23 de săli de expoziție pline cu artefacte antice, inclusiv unele din civilizația maya.

 

Sursa foto: British Museum/TheIndependent.co.uk

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.