Prima pagină / Locuri / Turism  /  (Video) Viorica Ataman reamintește care sunt locurile pe care trebuie neapărat să le vezi în Moldova

(Video) Viorica Ataman reamintește care sunt locurile pe care trebuie neapărat să le vezi în Moldova imprimare

01.04.2015  

Autoarea blogului de turism travelblog.md, Viorica Ataman făce o listă cu câteva destinații pe care trebuie să le vadă orice turist care vizitează Republica Moldova.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Viorica Ataman, autoarea blogului de turism travelblog.md reamintește care sunt locurile pe care trebuie neapărat să le vezi în Moldova.

Chisinau_blogVioricaAtaman

Centrul Chișinăului, cu asta încep, fiindcă eu dacă merg undeva, în primul și în primul rând doresc să încep cu capitala, cu toate că sunt situații când nu neapărat capitala este cea cu obiective turistice, poate este un alt oraș. Dar aș începe totuși cu capitala”, spune Viorica Ataman.

Travelblog.md

„Următorul loc este Orheiul Vechi, fiindcă foarte multă lume între timp i-a făcut o publicitate, acolo sau dezvoltat și câteva pensiuni. Satele au rămas într-o atmosferă autentică și eu cred că este un loc destul de bun de reprezentat Republica Moldova, cu toate că relieful nu este întocmai a țării noastre și cumva te-ar duce în eroare, dar este pe lista mea. Cu mare drag aș promova Orheiul Vechi”, zice autoarea blogului travelblog.md.

„Anul trecut am descoperit sudul Moldovei. Mi-a plăcut foarte mult la Văleni, zona Prutului de Jos și acolo sunt câteva pensiuni unde este amenajat și oamenii chiar așteaptă turiști, deci iarăși ar fi pe lista unde care aș recomanda să meargă, doar că în luna mai sau iunie, atunci când vin pelicanii. Tot ce este acolo este asemănător cu Dunărea și un turist ar fi mulțumim de ceea ce ar vedea acolo”, mai zice Viorica.

Travelblog.md

La nordul Moldovei, Vioricăi îi place Mănăstrirea Țâpova, Saharna, fiindcă acolo este un relief stâncos. Și Mănăstirea de la Țâpova este una dintre cele mai mari mănăstriri rupestre din Europa ca volum săpat în stâncă, iar acesta este un motiv în plus pentru care Viorica Ataman recomandă această destinație.

Travelblog.md

„Evident în zona Chișinăului oamenii recomandă Mileștii Mici și Cricova. Este și firesc să le recomanzi, deoarece sunt cele mai mari beciuri”, afirmă Viorica Ataman.

Acestea sunt câteva din obiectivele turistice pe care le recomandă Viorica Ataman oaspeților care vin în Republica Moldova, dar și cetățenilor noștri care încă nu le-au descoperit.

Foto: travelblog.md

travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md travelblog.md
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.