Prima pagină / Locuri / Turism  /  Căzănești, perla de pe Răut

Căzănești, perla de pe Răut imprimare

24.06.2013  

Azi nici nu prea contează de unde provine denumirea satului Căzănești. Poate de la cuvântul „cazanie” sau de la „cazan”. Important este că, împreună cu peisajele din sat, unde Răutul este mai lat, satul Căzănești se mândrește cu prima hidrocentrală din Basarabia și unica de pe Răut.

Votează: 4.3/5 (6 Voturi )

Astăzi la Căzănești energia nu vine din apa râului, ci de la oamenii de aici: copiii care se scaldă sau pescarii care așteaptă răbdători să pună mâna pe pește.

Tot aici se află și ruinele unui conac boieresc despre care localnicii nu știu prea multe sau din contră știu prea multe, fiecare având câte o istorie proprie a vechilor monumente din sat. 

cazanesti

La intrarea în sat au mai rămas câțiva plopi sădiți, în copilărie, de actorul Boris Bechet, iar pe la liceul teoretic, bineînțeles, din marginea satului, ce poartă numele lui Adrian Păunescu, au trecut multe personalități originare din Căzănești.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.