Prima pagină / Locuri / High Tech  /  Invitaţie la excursie virtuală într-o tipografie

Invitaţie la excursie virtuală într-o tipografie imprimare

Dacă există călătorii virtuale la muzee, de ce să nu existe una şi la tipografie?

19.06.2012  

Ca să ne emoţioneze complet, magia scrierii unei cărţi trebuie să fie urmată de magia transformării ei într-o lucrare tipărită, copertată şi legată. Secretele acestei transformări ne sunt dezvăluite de tipografia „Bons Offices”, acolo unde textele prind formă, iar hârtia trece prin maşini cu viteza de 15 000 de foi pe oră.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Există case în care cărţile se citesc şi acestea se numesc biblioteci. Şi există librării - case în care cărţile se cumpără. În această casă însă cărţile se tipăresc. E casa editorial-poligrafică „Bons Offices", cu o experienţă de un deceniu şi jumătate în tipărituri.

Tipografia Bons Offices

„În aceşti ani i-am păstrat chiar şi pe unii clienţi pentru care am tipărit cărţi şi broşuri încă la începuturile activităţii noastre, când lucram într-un birou mic lângă Opera Naţională", spune Octavian Cojocaru, directorul de la „Bons Offices". „Ne facem parteneri noi, dar nu ne uită nici cei vechi".

Tipografia Bons Offices

„Cu acest scurt film despre viaţa din tipar a unei cărţi, copiii, tinerii şi chiar adulţii pot face o excursie virtuală într-o lume în care textul intră în tehnoredactare, paginare şi printare şi iese într-un produs bun de citit", explică Ion Chihai, directorul-adjunct.

Tipografia Bons Offices

Dacă există călătorii virtuale, cu explicaţii şi informaţii, la Luvru şi la Ermitaj, de ce să nu existe una şi într-o tipografie?

Tipografia Bons Offices

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.