Prima pagină / Locuri / Sport  /  Alpi-niști-oameni-curajoși

Alpi-niști-oameni-curajoși imprimare

Alpiniștii din Republica Moldova, o țară fără munți, cuceresc înălțimi noi

18.10.2012  

Republica Moldova nu are munţi şi trasee pe care alpiniștii să acumuleze experienţă şi să se antreneze. Însă vestea bună e că alpiniştii din Republica Moldova ocupă locuri de frunte la campionate mondiale.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

„În acest an, împreună cu fratele meu, am participat la primul campionat internaţional de alpinism care a avut loc în Ucraina. Și am reuşit să ocupăm locul trei şi să trecem trei dintre cele mai grele trasee", mărturisește alpinistul din Moldova Ruslan Şerbatiuc.

Steluța Andrei | Știripozitive.eu

„Chiar dacă în Republica Moldova nu sunt munţi, noi ne antrenăm foarte bine, și să fim în formă pentru asemenea campionaet. Din Republica Moldova, până la noi, nimeni nu a luat parte la competiţii de acest gen. Iar nouă competiţia ne-a plăcut foarte mult", spune Ruslan.

„De ce are nevoie un începător pentru a încerca acest sport?", am întrebat-o pe Tatiana Coptina, Club Alpin din Republica Moldova.

„De fapt, are nevoie doar de dorinţă şi de încălţăminte sport - adidaşi care să protejeze piciorul cât mai bine. Asta este tot", afirmă Tatiana Coptina.
 
„Bineînţeles, alpiniştii profesionişti au nevoie de mult mai mult echipament pentru a parcurge trasee şi a se antrena. Invităm toţi doritorii să trăiască o asemenea experiență", spune Tatiana Coptina, Club Alpin din Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.