Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  O plimbare prin oraş fără să ieşim din muzeu

O plimbare prin oraş fără să ieşim din muzeu imprimare

Pictorul Veaceslav Ignatenko ar muta capitala cu edificiile ei administrative la Vadul lui Vodă, iar Chişinăul l-aş oferi chișinăuienilor

12.10.2012  

Pictorul Veaceslav Ignatenko ne invită la o plimbare prin Chişinău fără să ieşim din Muzeul de Istorie a oraşului. Artistul mai ţine minte Chişinăul de acum trei decenii, când a venit aici pentru prima oară, şi l-a păstrat pentru alte generaţii în tablourile sale.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„M-am născut în Belarus, iar la anul se vor împlini 30 de ani de când m-am stabilit oficial la Chişinău", afirmă pictorul Veaceslav Ignatenko, autorul expoziţiei „O plimbare prin oraş", deschisă la Muzeul cu Turnul de Apă, între 4 şi 18 octombrie 2012.

„Şi sunt optimist. Ceea ce nu-mi place încerc să nu observ", mărturiseşte Veaceslav Ignatenko.

„Am o idee şi o împărtăşesc abia acum. Eu aş muta capitala la Vadul lui Vodă, unde aş construi toate edificiile administrative. Iar Chişinăul l-aş oferi chișinăuienilor. Să putem călători cu maşina, să ne putem plimba, astfel încât Chişinăul să aparţină cu adevărat orăşenilor".

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.