Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Ziua și Noaptea vinului la Castel Mimi

Ziua și Noaptea vinului la Castel Mimi imprimare

05.10.2017  

Vinurile Castel Mimi au apărut de recent pe piața din Republica Moldova, dar într-o perioadă foarte scurtă, au reușit să se facă cunoscute și apreciate. În data de 7 octombrie 2017, la Castel Mimi va avea loc unul din cele mai așteptate evenimente ale toamnei – Ziua Vinului și Noaptea vinului. Mai multe despre eveniment poate să ne comunice Cristina FROLOV, directoarea Fabricii de vinuri „Castel Mimi”.

Aliona Purci: – Odată cu deschiderea ușilor sale, Castel Mimi a adus un nou concept de turism vinicol în Moldova. Din ce țări sunt originari turiștii care vin să viziteze Castelul?

Cristina Flolov: – Până acum am fost vizitați de turiști din aproximativ 80 de țări. Am fost plăcut surprinși să descoperim că oaspeții noștri vin din Australia, Japonia, Kenia, Norvegia, SUA, Canada, Andorra, Spania, Italia, Portugalia. Avem foarte mulți oaspeți din țările vecine, România și Ucraina.

A.P. – Ziua și noaptea vinului la Castel Mimi sunt o combinație neobișnuită. Cum a apărut această idee și care este specificul lor?

C.F. – Nouă ne place să fim creativi și să venim cu noi activități pe placul oaspeților noștri. Deja e o tradiție ca la Castel Mimi să petrecem clipe fericite în cadrul unor evenimente inedite. De aici a venit și ideea cu Noapte Vinului, aceasta este o altfel de petrecere, pentru cei cărora le place să combine vinul cu gastronomia și cu muzica bună.

A.P. – Ce ne oferă acest an castelul Mimi?

C.F. – Anul acesta, va fi o sărbătoare deosebită. Așteptăm în special familii care să vină împreună cu cop lor, pentru a participa la atelierele organizate special pentru ei. Oaspeții noștri la un preț moderat de 300 lei, vor beneficia de o excursie pe teritoriul Castelului, degustare de 3 vinuri, must nelimitat și fotografie printată gratuit pe loc. Muzică de clasă și show la havuz. Pe teritoriul Castelului va fi amenajat un Street Food Court. De asemenea, în program va fi degustare profesionistă de pahare Riedel.

Pentru prima dată organizăm un eveniment inedit - Noaptea Vinului. O petrecere dedicată vinului și muzicii bune. Avem Vin, Gustări potrivite pentru vin și muzică foarte bună. Pe 7 octombrie începând cu 20:00 așteptăm pe toți cei care doresc să sărbătorească o Zi a Vinului Altfel. Când se va lăsa noaptea, vom aprinde luminile pe tot Castelul și - într-un decor fantastic - vom organiza o petrecere de zile mari împreună cu Via Dacă, Stela Boțan, Zinaida Bolboceanu DJ mix și alții. Toți vizitatorii vor avea parte de vin nelimitat din partea Castel Mimi. De asemenea, va fi disponibil Open Bar cu gustări delicioase pe potriva vinului.

A.P. – Cum a fost la început și cu ce probleme v-ați ciocnit?

C.F. – Începutul a fost o aventură. Pur și simplu ne-am aventurat în ceea ce urma să devină scopul profesional numărul unu, să creăm o destinație turistică ce poate reprezenta Republica Moldova în orice colț al lumii.

Probleme au fost multe. Începând cu cele de ordin financiar, tehnic până la cele de ordin uman, pentru că multe procese s-au făcut pentru prima dată în țara noastră și era imposibil să găsești specialiști care să poate face măcar recomandări.

A.P. – Care sunt principalele destinații de export a vinurilor Dvs.?

C.F. – Principalele destinații de export a vinurilor noastre rămân a fi SUA, China, Germania și Marea Britanie.

A.P. – Vinurile noastre, sunt aș spune eu, „AS"-ul din mânecă pentru turismul din Republica Moldova. Care este poziția Dvs. referitor la aceasta?

C.F. – Vinul este un produs strategic care pe lângă faptul că duce faima Moldovei în peste 50 de țări ale lumii mai și reprezintă la moment baza turismului Moldovenesc. Acum în jurul oenoturismului se conturează o industrie foarte și foarte importantă pentru țara noastră.

A.P.  Are Republica Moldova vinuri de calitate? Putem să concurăm cu alte state la acest capitol?

C.F. – Vinurile moldovenești sunt premiate la cele mai importante concursuri din lume, începând cu SUA și ajungând în Japonia. Cu siguranță vinurile noastre au ajuns în atenția cunoscătorilor din întreaga lume.

Interviu de Aliona Purci

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.