Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  A fost lansată campania de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!”

A fost lansată campania de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!” imprimare

06.02.2018  

Ziua Siguranței pe Internet 2018 se află la cea de-a XV-a ediție și este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova marchează „Ziua Mondială a Siguranței pe Internet 2018” prin lansarea campanii de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!” care se va desfășura în perioada 6 - 12 februarie 2018.

„În 2018, la nivel internațional, sloganul evenimentului este „Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine. Am lansat această campanie, deoarece dorim să informăm populația despre securitatea informațiilor de pe internet dar și pentru a aduce la cunoștință cum ne putem menține în siguranță în mediul online.", a spus reprezentanta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, Veronica Borş.

În prima zi a campaniei a fost organizat un dialog cu directorul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale Igor Cojocaru. Pe lângă toate informațiile teoretice pe care acesta le-a adus la cunoștința participanților, acesta a și provocat publicul prezent la discuții dar și provocări practice.

„Este o oportunitate bună de a discuta cu un public tânăr, deoarece generația sec. XXI este cea mai dependentă de tot ce înseamnă rețele de socializare. Deși, aceștia nu sunt conștienți că aceste rețele pe care le utilizează zi de zi nu reprezintă siguranță, siguranța a tot ce numim noi date cu caracter personal mai întâi.", a precizat Igor Cojocaru, director Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale.

În zilele următoare urmează să fie organizate și alte evenimente dedicate Zilei Mondiale a Siguranței pe Internet, ediția anului 2018.

Astfel, pe 9 februarie, vineri, la ora 14.00 în incinta sălii Audiovideoteca, din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova va fi organizată o lecție interactivă cu Victoria Manolachi și Natalia Gulco, de la Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare. Iar pe 12 februarie, marți, la ora 14.00 în incinta blocului central, Sala de conferințe „Alexe Rău” va avea loc un seminar interactiv - informațional cu voluntarii Centrului International „La Strada”.

Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day) este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie, și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.