Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace”

Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” imprimare

28.02.2018  

Pe 24 februarie familiile de moldoveni stabiliți în Grecia, au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” dedicat sărbătorilor de primăvară „Mărțișorul” și „8 Martie”.

Evenimentul a fost organizat de către Uniunea Moldo-Elenă "Alexandros Ipsilantis" și a fost gândit atât pentru copii cât și pentru părinți.

Acesta fiind și scopul activității, să consolideze cetățenii originari din Republica Moldova și familiile acestora și, să promoveze tradițiile și obiceiurile în țara gazdă.

Activitatea a bucurat în special copiii care pe lângă faptul că s-au revăzut din nou și, a fost o ocazie de comunicare între ei, iar în acest an au confecționat aplicații din hârtie, cărti de felicitare și mărțișoare pentru mămici și bunei, ghidați de instructorii atelierului dna Tamara Topală, pictoriță și dna Olga Martinova, creator de păpuși.

De asemenea la eveniment s-a promovat și campania "Dăruiește un Mărțișor", pentru susținerea proiectului social al mamelor de la Centrul Maternal Diaconia. La eveniment au participat copiii membrilor uniunii, prieteni noi și copii ai lucrătorilor ambasadei Republicii Moldova în Grecia.

După o seară creativă, copiii au fost serviți cu dulciuri iar părinții au avut oportunitatea de a comunica cu concetățeni și împărtăși informații, păreri și de a discuta despre noile evenimente destinate diasporei din Atena planificate pentru luna martie.

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesaţi aici!

Evenimente planificate:

11 martie - accesaţi aici

15 martie - accesaţi aici!

17 martie -accesaţi aici! 

 

Svetlana Lisagor Vergis

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.