Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  (VIDEO) În capitală s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de post VEGAN SHOW

(VIDEO) În capitală s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de post VEGAN SHOW imprimare

02.04.2018  

Ediția 2018 a Târgului de Post Vegan Show, desfășurată la Chișinău pe 31 martie și 1 aprilie 2018, a pus accentul pe stilul sănătos de viață, nutriție echilibrată, produsele autohtone eco, vegane și de post.

Evenimentul a fost organizat de nutriționista Tamara Șchiopu, care în această primăvară a pus pe raft un rod al muncii sale din ultimii ani, o carte de bucate. Tamara Șchiopu locuiește și lucrează la o fermă ecologică din Marea Britanie, pe care a creat-o împreună cu soțul ei cu mai mulți ani în urmă, unde cresc peste 200 de feluri de legume.

„Un an la fermă: Istoria unei iubiri ECO" este o carte de rețete vegetariene, organizate după anotimpuri și după produsele de sezon, rețete colectate pe parcursul a 4 ani de zile.

Vizitatorii Târgului de Post Vegan Show au avut parte de bucate de post, workshop-uri culinare și discuții despre modul sănătos de viață.

Cei mai mulți dintre ei au asistat la teatrul gastronomic, unde nutriţionista Tamara Şchiopu a făcut prezentări din rețete din noua sa carte cât și rețetele invitațiilor ei.

Vizitatorii s-au arătat impresionați de cele văzute și auzite, iar cei mai curajoși au plecat acasă cu cărți oferite în dar de către gazda evenimentului.

Rețetele sunt simple, practice și însoțite de imagini realizate profesionist. Cartea este de fapt un jurnal pozitiv despre viața la o fermă ecologică, cu istorii despre succese și probleme atunci când cultivi hrană pentru oameni.

Evenimentul a fost împărțit în șase regiuni tematice: regiunea de târg, unde au fost puse în vânzare diferite produse agro-alimentare, plante medicinale, apă potabilă, rețete, ustensile pentru bucătărie; regiunea catering „Cafe Vegan", unde s-au oferit bucate de post pregătite pe loc, pentru consum. Regiunea teatrului gastronomic "Vegan Master Class", unde au fost organizate degustări de bucate de post pregătite de către bucătari profesionali.

Regiunea divertisment educativ, unde au fost organizate activități și jocuri pentru copii; Regiunea stil de viață, unde au fost organizate sesiuni de aromaterapie și masaj și nu în ultimul rând regiunea tribuna sănătății, unde au fost prezentate aspecte ale unui stil sănătos de viață, alimentație, hidratare, cosmetică naturistă, întrebări și răspunsuri cu medici specialiști.

Târgul de Post Vegan Show a susținut cauza de caritate „Învingem Fibroza Chistică în Moldova" și a fost organizat în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora

Reporter: Tatiana Munteanu

Video: Alex Gurduza


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.