Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  Vladislava, fata cu papioanele, ajută lumea să vă zâmbească

Vladislava, fata cu papioanele, ajută lumea să vă zâmbească imprimare

Interviu cu Vladislava Coroleac, autoarea blogului de fashion Dirty. Inspiring.Young

19.11.2012  

Fie sunt purtate cu fuste, pantaloni sau şorţi, papioanele nu mai cer stricteţe ca în anii precedenţi. Papionul poate completa ţinuta şi-i face pe cei din jur să zâmbească, spune Vladislava Coroleac, autoarea blogului de fashion Dirty. Inspiring.Young.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Ştiripozitive.eu | Steluţa Andrei

- Cum ai ajuns, Vladislava, să activezi în acest domeniu? Ce te-a atras?

- Am început să lucrez în acest domeniu din momentul în care am îndrăgit să-mi exprim prin haine stilul, ideiele şi personalitatea. M-au atras oamenii frumoşi şi gândul că viaţa prinde culoare dacă îţi doreşti acest lucru.

- Cum decurge munca la o comandă. Ce implică?

- Fiecare papion la comandă e individual în concondanţă cu preferinţele clientului. Recunosc că atunci când cos papioane după propriul plan, aplic mai multă creativitate, experimentez cu diferite forme şi texturi. În cazul unei comenzi pun accentul pe calitate şi încerc „să nu mă abat de la temă".

- De cât timp lucrezi manual papioane?

- Papioanele au apărut în viaţa mea în vara anului 2012. Dacă stăm să calculăm, este o perioadă de aproximativ jumătate de an de când lucrez manual papioane. E pozitiv faptul că de când confecţionez papioane, am devenit foarte sociabilă. Particip la diverse evenimente, unde toţi mă cunosc ca „Vladislava - fata cu papioanele". Cea mai complicată lucrare a fost un guleraş „Peter-Pen" ataşabil. A fost dificil să cos formele rotungite, mai cu seamă ca acestea să fie simetrice.

- Ce alte lucrări mai faci?

- Pe lângă papioane am o pasiune faţă de hainele DIY şi tot ce ţine de personalizarea propriei garderobe. Împărtăşesc idei pe blogul meu http://dirtyinspiringyoung.blogspot.com/ şi îndemn oamenii să-şi modeleze hainele după propriul caracter, adăugând diverse elemente care să-i facă remarcaţi în mulţime.

- Care este cel mai mare vis al tău legat de creaţie? La ce rezultate vrei să ajungi?

- Nu am visat vreodată că voi ajunge expert în papioane. Mă plângeam pe excesul de timp liber şi pe faptul că nu am o ocupaţie captivantă. Începând să-mi expun creativitatea în practică, în subconştientul meu au început să răsară vise şi scopuri. Visez să mă dezvolt şă să nu mă limitez doar la papioane. Aş fi încântată să organizez în viitorul apropiat un eveniment (târg) cu haine DIY, dar şi câteva cusute de mine. Promit preţuri mici, calitate înaltă şi modele cât mai îndrăzneţe.

- Cum îţi vezi viitorul? Îţi doreşti să activezi în altă direcţie?

- Am planuri să-mi fac studiile la o facultate de PR-management. Tot ce ţine de hand-made e doar un hobby, însă cred că atâta timp voi avea inspiraţie şi dorinţă, îmi voi perfecţiona aptitudinile şi vă voi bucura cu proiecte noi.

- Cine sunt clienţii tăi? Sunt din Moldova sau ai primit comenzi şi de peste hotare?

- Majoritatea sunt tineri din Chişinău, de 15-25 de ani. Am foste colege peste hotare care m-au rugat să le păstrez câteva papioane pentru revenire lor în Moldova, nu le atribui la „comenzi de peste hotare" căci sunt tot moldoveni de-ai noştri!

-  Și regulile de purtare ale unui papion?

- Eu aş recomanda să purtăm papioanle la cămăşi cu guler clasic. Să nu ne fie frică de culori,contraste şi imprimeuri, căci funcţia de bază a papionelor mele este de a conferi ţinutei un aer fresh, o notă de eleganţă şi stil. Fie sunt purtate cu fuste, pantaloni sau şorţi, papioanele nu mai impun stricteţe (ca în anii precedenţi), acest detaliu vă completează ţinuta şi-i face pe cei din jur să zâmbească!

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.