Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă  /  „Le Monde”: „Timp suspendat în Moldova”

„Le Monde”: „Timp suspendat în Moldova” imprimare

Viața merge înainte în Moldova

03.01.2013  

Cotidianul francez „Le Monde” publică, la sfârșitul anului, un reportaj fotografic, intitulat „Timp suspendat în Moldova”. Și parcă nu sunt prea multe nuanțe pozitive aici, unele poze însă ni-s dragi, pentru că sunt despre noi așa cum suntem. Credit foto: Markel Redondo

Într-un bar în centrul satului Vorniceni sau pe un drum de țară la Limbenii Noi viața, totuși, merge înainte în Moldova, în ciuda faptului că aici timpul este suspendat, așa cum remarcă ziarul francez „Le Monde”, în ediția sa din 14 decembrie 2012.

„Jumătate din cei 4 milioane de moldoveni sunt etnici români”, scrie „Le Monde”. Credit: Markel Redondo. În drum la Limbenii Noi. Credit: Markel Redondo. Moldova este redusă adesea la Syldavie a lui Tintin, pe care aceasta a inspirat-o. Credit: Markel Redondo. Un bar din centrul satului Vorniceni. Credit: Markel Redondo.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.