Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova imprimare

24.05.2016  

Startul relațiilor intime este încă o temă tabu în casele cu adolescenți. Părinții nu știu cum să înceapă discuția, iar de cealaltă parte, tânărul nu știe a reacționa. Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova, vin cu sfaturi utile pentru adolescenții care doresc să se implice într-o relație, dar și pentru părinții acestora.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Discuțiile despre sex și sexualitate sunt unele dintre cele mai importante teme pe care trebuie să le aibă părinții cu adolecenți, însă de multe ori, cei maturi se sfiesc să le abordeze. Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova, recomandă părinților să vorbească cu tinerii lor la acest subiect și să fie cei mai buni prieteni ai adolescenților lor.

„Este foarte bine când persoanele care se impllică într-o relație să aibă sentimente reciproce, să aibă afecțiune. Învățăm tinerii să meargă pe scara sexualității treptat și la fiecare etapă să se oprească, să perceapă emoțiile. Viața sexuală nu este doar pentru plăcere, dar și pentru a ne reproduce” zice Angela Chițanu, șefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova.

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

CSPT Orhideea din Leova CSPT Orhideea din Leova CSPT Orhideea din Leova CSPT Orhideea din Leova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.