Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia imprimare

30.05.2016  

Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia recomandă adolescenților și nu numai adolescenților să ia neapărat micul dejun, deoarece este esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi a energiei.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun ne oferă „combustibilul” de care avem nevoie pentru a începe o zi productivă și pozitivă. Specialiștii de la Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia vin cu recomandări atât pentru tineri, cât și pentru părinții acestora.

CSPT Drochia

„Foarte mulți tineri nu se alimentează dimineața, fiindcă părinții merg devreme la serviciu și ei se trezește când părinții nu mai sunt acasă. De multe ori tinerii aleg să doarmă cele 10 minute, decât să se trezească și să mănânce, motivul fiind că nu a fost cineva care să-l ghideze și să-l monotorizeze la timp”, zice Elena Braguță, psiholog la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia.

CSPT Drochia

Specialiștii mai recomandă părinților cu adolescenți să nu țină discursuri de educație în timpul micului dejun, să nu-l tachineze pentru note. La masa de dimineață trebuie de abordat subiecte pozitive.

CSPT Drochia

„Educarea tinerilor să ia micul dejun este sarcina principală a părinților, ei trebuie să-i motiveze prin exemplul personal”, spune Liliana Moroșan, medic de familie la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia.

Acest reportaj a fost realizat în cadrul emisiunii UȘA, TV Moldova 1.

Foto: arhivă personală

CSPT Drochia CSPT Drochia CSPT Drochia CSPT Drochia CSPT Drochia CSPT Drochia CSPT Drochia
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.