Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  250 de locuri frumoase din Moldova vizitate cu „Redescoperă Moldova”

250 de locuri frumoase din Moldova vizitate cu „Redescoperă Moldova” imprimare

15 mii de kilometri parcurşi de 20 de bloggeri din Moldova şi România pentru a descoperi 250 de atracţii

03.09.2012  

15 mii de kilometri parcurşi de 20 de bloggeri din Moldova şi România pentru a descoperi 250 de atracţii

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Pe parcursul acestei săptămâni de redescoperiri, bloggerii au identificat peste 250 de locuri care pot constitui o atracţie turistică atât pentru străinii veniţi în vizită în Moldova, cât şi pentru locuitorii ţării care îşi doresc vacanţe acasă. Astfel, scopul iniţiativei „Redescoperă Moldova" a fost promovarea atracţiilor turistice.

„A fost prea obositoare prima zi... Important e că a început", a exclamat pe blogul său, în prima zi a expediţiei, Eugen Luchianiuc, cel care a inspirat acţiunea „Redescoperă Moldova". Ce-a exclamat în ultima zi? „S-a terminat... Totul va reveni la normal. Probabil până la un alt Redescoperă".  

Iată câteva din locurile redescoperite în cadrul „Redescoperă Moldova", adunate din impresiile uneia din participantele la proiect, Steluța Andrei:

Zimbri

Pădurea Domnească - cu zimbrii - un loc deosebit de frumos pe care ar trebui să-l vadă fiecare. Natură, istorie, legendă, culoare, diversitate.

Manastirea Curchi

Mănăstirea Curchi -una din  mănăstirile cele mai frumoase din Moldova. Loc liniștit, cu o energie pozitivă extraordinară. Loc de stat întins pe iarbă cu ochii în soare și cer.

Complexul Rudi - Arionești - loc pitoresc, plin de atracții turistice, frumos nevoie mare, loc unde te simți parte din natură, iar natura devine parte din tine. Mănăstire, cascade, peisaje, izvor, aer curat și minte limpede.

Cariera de ghips de la Criva - un loc foarte complex - unde tehnologiile și modernul se împletesc cu darurile naturii. Recomand plimbarea cu autobasculanta și urmărirea procesului - este foarte interesant.

Redescopera Moldova

Stânca Țiglău, Corjeuți - loc de repaos și odihnă fizică și psihică. Loc de cumpăt, pe malul unui râuleț cu multe broscuțe.

Cetatea Soroca

Soroca - cetatea - unde trebuie neapărat să discutați cu Nicolae Bulat, Directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie Soroca. Obligatoriu trebuie văzută şi Lumânarea Recunoștinței, cu toate cele 657 de scări care duc la ea. Odată ajunși sus (apropo, este și drum de mașină), se deschide o priveliște extraordinară - Nistrul, cetatea, pădurea, jos este Râpa lui Bichir și peștera - loc numai bun de observat apusul. Taie respirația.

Redescopera Moldova

Zona Costești-Stânca, Duruitoarea Veche - o întindere de câteva zeci de kilometri unde îți dorești să ai cât mai mult răgaz să admiri peisajele. Apă, pământ, păduri, cer, toate se împletesc în imagini pe care rar pictorii pot să le transmită în culori, iar fotografii în imagini.

Podul lui Eiffel

Ungheni - sculpturi, industrie, istorie, Podul lui Eiffel, biserica Sf. Gheorghe - loc foarte bun de vizitat și admirat.

Redescopera Moldova

Hanul lui Hanganu - cazare modernă împletită cu tradiții, peisaj, gospodari și mâncare gustoasă. Mergeți acolo cu prietenii sau partenerii de afaceri ori în familie pentru că acolo confortul, natura și istoria au cale comună.

Redescopera Moldova

Lacurile Manta, Beleu - sudul Moldovei - miros, specii de păsări, întinderi mari de apă, oameni gospodari în zonă, priveliști uimitoare. Foarte mulți măgăruși.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.