Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Grotta Pub – un nou local în Chișinău

Grotta Pub – un nou local în Chișinău imprimare

03.07.2020  

Grotta Pub este amplasat în unul din beciurile care constituiau orașul vechi subteran Chișinău, în caverna subterană de pe strada Veronica Micle 2 a sectorului Centru.

Aspectul de peșteră al localului este frumos completat cu elemente de decor specifice peșterilor muntoase ale Italiei, astfel încât crează senzația de transcendență în spațiu și timp, departe de grijile cotidiene ale vieții pe pământ. De la 15 iunie curent și-a deschis larg ușile pentru clienții gurmanzi și cei ce vor să se relaxeze cu prietenii ”la o bere”. În fiecare zi de duminică până joi de la 11:00 la 00:00, iar vineri și sâmbătă de la 11:00 la 01:00, Grotta Pub își așteaptă oaspeții respectând toate normele de precauție impuse în condițiile de pandemie.

La Grotta Pub pizza de fapt este Pinsa Romana sau Pizza alla Palla, în traducere ”pizza pe lopată” care este specifică datorită faptului că aluatul este întins direct pe lopată și indrodus la cuptorul încins, spre deosebire de pizza de la Speedy Pizza din Kaufland Botanica, unde se prepară cea mai autentică Pizza Napolitană cu bordura goasă și aluat subțire pe care sunt așezate ingredinetele delicioase. Rețeta aluatului ce stă la fermentat peste 36 de ore, este exclusiv a bucătarului Paolo Baldi și absolut nimeni nu cunoaște secretul acestui aluat magic de un gust savuros.

Chiar și aluatul pentru Speedy Pizza este preparat în secret după rețeta bucătarului șef și transportată în frigider spre  Kaufland Botanica.

 

Doar aici se poate mânca o astfel de pizza preparată după această tehnologie secretă. Ingredinetele care se folosesc pentru pizza sunt nemijlocit importate, cu excepția legumelor, acestea fiind folosite în stare proaspătă de la producătorii autohtoni, iar carnea, cașcavalurile, brânzeturile, uleiurile, chiar și sarea și făina pentru aluat, sunt made in Italia, importate de Gusto Italiano.  Același principiu de combinare a produselor italienești cu legumele moldovenești este folosit și pentru bucatele din paste, salate etc.

Gusto Italiano este prima companie din Moldova care importă produse alimentare italienești, carne, cașcavaluri, uleiuri, măslime, olive,  condimente (vezi pe site). Aceste produse pot fi procurate din magazine tip supermarket sau direct de pe site făcând comandă. Produsele de la Gusto Italiano ajung în peste 200 de restaurante din Moldova.

”Ne asigurăm materia primă atât pentru local (Speedy Pizza și Grotta Pub), cât și pentru site. De aceea, avem prețuri atrăgătoare la produse de primă calitate.”
Stefano Berbabeo, fondator Gusto Italiano în Moldova.

 

Bucatele ajung pe masa consumatorilor la un preț competitiv, dar în același timp accesibil datorită faptului că produsele din care sunt preparate, vin de la propriul importator Gusto Italiano, deci clienții sunt scutiți de costuri în plus. De exemplu: Carbonara în majoritatea restaurantelor se prepară cu Bacon, iar la Grotta Pub se folosește Guanciale, produsul original al rețetei.
(Guanciale este un produs de carne întărită italian preparat din javile de porc sau obrajii. Numele său este derivat din ”guancia”, cuvântul italian pentru „obraz”).


Dace e să revenim la Grotta Pub trebuie să atragem atenția la faptul că bucătăria păstrează stilul italienesc de preparare a bucatelor, cu carnea condimentată modest pentru a-i păstra autenticitatea gustului sau cu pastele fierte al dente. Un deliciu este Vitello Tonnato, langhet de vită  ce se servește cu un sos pe bază de ton, acesta fiind specific regiunii montane a Italiei, regiunea Piemonte.

Pe lângă bucatele italienești în frunte cu pinsa delicioasă, Grotta Pub pune accent și pe berea savurată cu gașca la Fotbal. Aici berea este asigurată de producătorul autohton din Bălți, Beermaster, pentru că e artizanală, de calitate înaltă și autenticitate incontestabilă. Clienții au posibilitatea să guste mai multe tipuri de bere: cu dublu hamei, nefiltrată, brună, etc. Prețul pentru berea artizanală autohtonă este mai accesibil decât prețul de pe piață pentru că cei de la Grotta Pub vor să sporească consumul de bere de acasă, astfel susținând producătorul autohton. Tot de la Beermaster se poate savura Cvas foarte gustos. Pe lângă Berea Vie de la Beermaster, la Grotta Pub se găsește o diversitate de bere Paulaner, precum și bere cehă la halbă precum Prazacka și Cernovar.

La bere se dau tot felul de gustări, dar nu lipsește nici burgerul din meniu. Alături de burgerul clasic se găsește unul italienizat prin faptul că baconul este înlocuit cu prosciutto crudo și alte tipuri de cașcaval: gorgonzola, mozzarella, parmezan.

Barul este dotat nu doar cu bere ci și cu o diversitate de vinuri de la Asconi Winery, băuturi tari precum votka, whiskey, cocktail-uri, divin-uri, dar și băuturi nealcoolice precum sucuri, limonade, ceaiuri și băuturi pe bază de cafea.

Bucătarul șef Paolo Baldi este imaginea brand pentru Gusto Italiano. A venit în Moldova acum 5 ani și primul lucru pe care l-a însușit a fost limba română. Are o experință bogată în domeniul culinar. Până la Grotta Pub a muncit în mai multe restaurante din Chișinău și a participat la numeroase evenimente ce promovează cultura italiană în Republica Moldova, ba mai mult decât atât, Paolo Baldi este bucătarul care și-a desfășurat activitatea culinară în mai multe țări precum Republica Dominicană, Miami, Spania și în țara lui de baștină, Italia.

Grotta Pub în curând va deservi și cu livrare pentru confortul clienților care nu pot ieși de la locul de muncă sau pentru cei care vom să mănânce acasă. Serviciul de livrare va fi disponibil pentru toate produsele din meniu, la numărul de contact +37376010601.
Gusto Italiano în curând va face carduri de reducere pentru clienții fideli pentru produsele alimentare de pe gustoitaliano.md, Speedy Pizza de la Kaufland Botanica și Grotta Pub.

Familia Gusto Italiano și întreaga afacere este îngrijită și gestionată cu dragoste de către Stefano Bernabeo, cel care s-a stabilit în Republica Moldova de peste 15 ani și se simte bine pe plaiul nostru mioritic. Îi place să muncească aici și este fericit că are posibilitatea să ofere societății noastre nu doar locuri de muncă, astfel contribuind la creșterea economiei țării, dar și produse de calitate care în Moldova nu se găsesc.

Așadar, ne vedem la Grotta Pub!

-----

Text: Stela Botez

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.