Prima pagină / Locuri / Timp liber  /  Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 1

Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 1 imprimare

Mozaicul – Chișinău

01.03.2013  

Mozaicurile rămase din deceniile trecute stau acum ascunse la Chișinău pe pereții liceelor sau blocurile în pasajele subterane, fiecare personalizat după locul în care se află. Autorii lor au rămas și ei, pentru majoritatea dintre noi, necunoscuți.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Multe dintre mozaicurile descoperite la Chișinău nu au conotație ideologică și pot fi considerate opere de artă.

Mozaic

Mozaic

Mozaic

Unele nici nu se aruncă în ochi, deși sunt multicolore și de dimensiuni mari, poate pentru că abia se observă din cauza copacilor sau a reclamelor.

Mozaic

Mozaic

Mozaic

Am găsit la Chișinău câteva mozaicuri impresionante la Liceul „Nicolai Gogol", în pasajul subteran de la rondul „Ion Creangă", dar și pe pereții unor blocuri unde nici nu mai știm ce era înainte, însă mozaicurile mai sunt și acum.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.