Prima pagină / Evenimente / Business  /  Atelierul de Instruire privind aglomerările și tratarea apelor reziduale de la Ştefan Vodă

Atelierul de Instruire privind aglomerările și tratarea apelor reziduale de la Ştefan Vodă imprimare

29.11.2018  

Un atelier de Instruire privind aglomerările și tratarea apelor reziduale a aut loc recent, în Sala de ședințe a Primăriei Ștefan Vodă. Atelierul a fost organizat de Asociația ”Caroma Nord” în parteneriat cu Water Research Institute (Institutul de Cercetare a Apelor Bratislava), cu sprijinul SlovakAid.

La eveniment au fost prezenți 6 experți ai Institutului de Cercetare al Apelor din Bratislava (Slovacia), 5 experți-parteneri din Moldova, participanți din partea factorilor de decizie (reprezentanți ai Ministerului mediului), managerii instituțiilor specializate, reprezentanți ai aglomerațiilor-pilot. De asemenea, este invitat un expert din cadrul Institutului de Cercetare a Apelor VUV Praga.

Experții din Bratislava au prezentat partenerilor din Moldova studiile făcute anterior în domeniul aglomerările și tratarea apelor reziduale în Republica Moldova.

 Noi vom acorda o mare atenţie asupra aprovizionării cu apă cu un indice de calitate înalt şi respectiv asupra calităţii vieţii oamenilor. Sper că vom avea o colaborare eficientă în viitor. La fel sper ca locuitorii din oraşului Ştefan Vodă şi din alte localităţi să poată beneficia următoarele proiecte care urmează a fi realizate  în special de programul de parteneriat în afaceri.”, ne-a relatat Veronica Trebulova, Manager de proiecte și manager financiar al Agenției de Dezvoltare a Slovaciei(SlovakAid).

La rândul său, primarul localităţii Ştefan Vodă,  a depus proiectul care prevede reabilitarea stației de iepurare a aperi din Ștefan Vodă: „Am discutat în special planificare, reconstrucţia, modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate existente la moment în Ştefan Vodă”. 


Restabilirea stației de iepurare a apei este unul din obiectivele majore în planul de acțiuni al localității Ștefan Vodă pentru anul 2019. Experiențele și studiile efectuate anterior reprezintă un temei în realizarea acestui obiectiv.

Evenimentul face parte din Proiectul SAMRS/2017/RO/MD/1: „Technical assistance of the implementation EU Directive 91/271/EEC by municipalities in Moldova“ ("Asistența tehnică pentru implementarea Directivei UE 91/271 / CEE de către municipalitățile din R. Moldova").

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.