Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Filmul „Cadoul” al regizorului moldovean Dumitru Grosei selectat pentru Festivalul de la Cannes

Filmul „Cadoul” al regizorului moldovean Dumitru Grosei selectat pentru Festivalul de la Cannes imprimare

23.04.2014  

Filmul regizorului moldovean Dumitru Grosei - CADOUL a fost selectat în catalogul Romanian Short Waves 2014 al Festivalului de Film de la Cannes

Votează: 4.7/5 (3 Voturi )

Filmul regizorului moldovean Dumitru Grosei - CADOUL, România (2014) - a fost selectat în catalogul Romanian Short Waves 2014, pentru Short Film Corner, un eveniment cinematografic în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care este un târg internațional al filmelor de scurt metraj.

„Am primit vestea că filmul CADOUL face parte din programul Romanian Short Waves, pentru a participa la Short Film Corner, eveniment destinat profesioniştilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes, de la Dan Burlacu, un producător român, care este unul din coordonatorii acestui program”, spune regizorul Dumitru Grosei. 

Și o mărturie personală: „Sigur că m-am bucurat, deoarece aceasta este piața cea mai dinamică din lume în ceea ce privește filmul de scurt metraj și este foarte bine pentru vizibilitate”.

„În plus, aici vin mulți reprezentanți ai marilor festivaluri de flm din toată lumea, în căutare de filme pentru a fi selectate în competiție la festivalele lor, dar și cumpărători de filme de scurt metraj”, afirmă Dumitru Grosei.

„Bineînțeles că mi-aș fi dorit să particip în competiția oficială, pentru Palme d'Or, unde noi am aplicat, dar m-am consolat și cu faptul că din miile de filme de scurt metraj din toată lumea, am fost prezent în lista scurtă de 30 de filme, din care până la urmă au fost selectate doar 10 filme de scurt metraj pentru competiția oficială. Însă, mai așteptăm acuma rezultatele selecției de alte mari festivaluri, unde sperăm să fim selectați”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.