Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Mărturii despre munca întregii echipe la documentarul „Acasa, în Marienfeld”

Mărturii despre munca întregii echipe la documentarul „Acasa, în Marienfeld” imprimare

10.05.2014  

Împărtăşim acum bucuria lansării de către colegii noştri a unui nou film „Acasa, în Marienfeld”, produs de Moldova 1 şi Deutsche Welle. Premiera acestui film cu destine umane va avea loc luni, la Chişinău.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

La 12 mai, la cinematograful „Gaudeamus”, Televiziunea Moldova 1 în colaborare cu Deutsche Welle ne invita la premiera filmului documentar „Acasa, în Marienfeld”.

Este un film despre trecutul și prezentul locuitorilor din satul Marinefeld, fondat cu o sută de ani în urmă de germanii basarabeni. Eugeniu Popovici ne-a spus că: „Marienfeld este un sat dintre Hâncești și Cimișlia, este unul dintre cele două sate din Republica Moldova, care a rămas cu denumirea germană.”, iar despre munca la acest film ne-a mărturisit că a fost o experiență pozitivă pentru el. „Am învățaț multe lucruri în ceea ce privește construcția unui film documentar, partea de regie, cum trebuie să fie dramatica. Ei (germanii) văd un pic altfel filmul, nu diferă foarte mult, dar sunt lucruri care-s diferite. Inițial noi am gândit un fel de scenariu, am încercat cât de mult posibil să mergem după el, însă în documentar un pic altfel merg lucrurile, nu-i așa cum îți planifici, de multe ori am schimbat cu locurile, am făcut altfel, câteodată lucrurile care se întâmplau erau mai bune decât le-am planificat. De multe ori am avut surprize plăcute.”, a adăugat Eugeniu.

„Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld” „Acasă, în Marienfeld”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.