Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) În Moldova s-a născut cartea electronică, dar n-a murit cartea tipărită

(Video) În Moldova s-a născut cartea electronică, dar n-a murit cartea tipărită imprimare

25.06.2014  

Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” organizează în această săptămână colocvii de vară cu genericul „Provocările bibliotecilor: cartea electronică”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Noi, bibliotecarii suntem provocați de ceea ce-și doresc utilizatorii. Acum de curând am realizat un sondaj, în care peste 90% din utilizatori își doresc cartea electronică. Și noi dorindu-ne să fim alături de ei, ne-am propus pe parcursul acestor trei zile să discutăm împreună cu bibliotecarii despre ce vom întreprinde vizavi de furnizarea cărții electronice către utilizatori, dar prin intermediul bibliotecilor”, spune Mariana Harjevschi, Director general la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”.

Vorbind despre cartea electronică, participanții la eveniment au analizat avantajele acesteia. „În primul rând portabilitatea desigur, ori pur și simplu că ai la tine un ereader sau orice alt dispozitiv îți permite să citești până la câteva sute de cărți simultan, oricare n-ai alege-o”, afirmă Dumitru Singhevici, Manager general la Librarie.md.

„Generația se schimbă, tehnologia a avansat și mai mulți preferă să citească cărți electronice, tineretul în special. Este foarte ușor și comod de citit electronic deoarece poți să citești atât în transport, cât și în orice alt anturaj în care te afli, poți să citești noaptea, la fel este un avantaj că se reflectă lumină”, zice Svetlana Gumeni, Șefa filialei Traian, Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.