Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Interviu Pasha Parfeny acum o oră la Eurovision.tv: „Lăutar” e un cântec ironic”

Interviu Pasha Parfeny acum o oră la Eurovision.tv: „Lăutar” e un cântec ironic” imprimare

Va reuşi oare Pasha Parfeny să câştige inimile telespectatorilor şi să continue astfel prezenţele de succes ale Republicii Moldova la Eurovision Song Contest? se întreabă Eurovision.tv

22.04.2012  

Într-un subiect difuzat acum o oară de Eurovision.tv, Pasha Parfeny mărturiseşte că piesa cu care va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest, „Lăutar”, este „un cântec ironic”. Iar jurnalistul Marco Brey se întreabă dacă Pasha Parfeny va reuşi să câştige inimile telespectatorilor şi să continue astfel prezenţele de succes ale Republicii Moldova la Eurovision Song Contest?

Pasha Parfeny, în vârstă de 25 de ani, va reprezenta ţara sa natală, Republica Moldova, la Baku cu o piesă care are titlul în română, în timp ce textul cântecului este în engleză, astfel îl prezintă Eurovision.tv pe Pasha Parfeny, care va intra în concurs la Eurovision, la 22 mai 2012, în prima semifinală.

De la Eurovision Song Contest 2012 Pasha Parfeny aşteaptă trei lucruri, relatează Eurovision.tv: debutul carierei internaţionale, participarea la acest mare concurs de muzică din interior şi familiarizarea cu profesionişti de muzică din toată Europa.

Şi piesa „Lăutar"? „E un cântec ironic", mărturiseşte Pasha Parfeny, explicând noţiunea de „lăutar" unui public ce nu o cunoaşte.

„Lăutarul este un muzicant care cântă cu diferite ocazii, iar în timpul unei nunţi se îndrăgosteşte de o fată - plină de diamante - care a venit la nuntă cu avionul privat al tatălui său. Frumuseţea ei eclipsează chiar frumuseţea miresei şi îl face pe Lăutar să uite textul cântecului. Totuşi, el reuşeşte să câştige inima fetei cu ajutorul melodiilor sale. De fapt, „Lăutar" este un cântec despre fuziunea a două lumi diferite - cea aristocratică şi magnifică, pe de o parte, şi cea balcanică şi muzicală", astfel Pasha Parfeny dezvăluie povestea din spatele cântecului  pe care îl va prezenta la Eurovision Song Contest 2012.

Imagine copertă: Cojocaru Dragosh

 

Moldova: Pasha Parfeny Moldova 2012: Pasha Parfeny - Promotional Photos Eurovision.tv. Moldova: Pasha Parfeny Moldova 2012: Pasha Parfeny - Promotional Photos Eurovision.tv. Moldova: Pasha Parfeny Moldova 2012: Pasha Parfeny - Promotional Photos Eurovision.tv. Moldova: Pasha Parfeny Moldova 2012: Pasha Parfeny - Promotional Photos Eurovision.tv.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.