Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Magia din tablourile tinerei pictoriţe Ana Munteanu Update

Magia din tablourile tinerei pictoriţe Ana Munteanu Update imprimare

Iar dincolo de magie, descoperim inspiraţie şi muncă

10.05.2013  

„Magia picturii este că pe o suprafaţă plată şi rigidă, reprezinţi ceva tridimensional, ceva care aduce sens, care atinge prin culori şi prin desen”, afirmă Ana Munteanu, iar tablourile ei sunt dovada acestei magii.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Update 10.05.2013

Oricum, Ana Munteanu este marea câștigătoare. Ne-a câștigat inclusiv pe noi, acum exact un an, când echipa de la www.stiripozitive.eu a descoperit-o. Încă de atunci, pictorița Ana Munteanu, finalista din astă seară în  concursul „Românii au Talent”, a obținut admirația noastră.

07.05.2012

Ana Munteanu este o tânără pictoriţă din Moldova care mărturiseşte că nu merge „spre întuneric sau spre lumină", ci pur şi simplu, încearcă să transmită o idee. Şi reuşeşte să o facă prin inspiraţie şi muncă. 

A început să deseneze sub masă, la vârsta de trei ani, în bucătărie. În clasa a patra a făcut primul ei portret. Iar mai târziu, a devenit lector încă înainte să fie absolventă. Şi de atunci, pe lângă pictură şi activitatea didactică, mai face şi decor artistic, scenografie, frescă, pictură monumentală şi design vestimentar.

„Fericirea supremă este atunci când pictez, fiindcă atunci fac ceea ce cel mai mult mă preocupă", spune Ana. O haină, o vorbă, o carte, un eveniment. Toate acestea îi pot inspira subiecte de tablouri, care trebuie neapărat văzute şi povestite şi altora ca să fie admirate şi apreciate.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.