Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  (Video) Cartea „Sus la codru” de Aurel Ciocanu a prins o nouă viață

(Video) Cartea „Sus la codru” de Aurel Ciocanu a prins o nouă viață imprimare

06.09.2016  

„Sus la codru” este cartea lui Aurel Ciocanu care a fost readusă la viață în aceste zile de editura „Cartier”, după ce pictorul Lică Sainciuc a colorat desenele primei ediții alb-negru, din anul 1977, iar fiul poetului, Doru Ciocanu, a venit din Canada la Chișinău ca să lanseze această carte.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Cartea de poezii pentru copii „Sus la codru” a regretatului poet Aurel Ciocanu, desenată de pictorul Lică Sainciuc în 1977 și colorată în 2016, a fost lansată, la Chișinău, pe 2 septembrie, la Librăria din Centru.

Sus la Codru

„Chiar dacă eram la o vârstă foarte fragedă, aveam șapte ani, îmi amintesc foarte bine cum a fost scrisă, iar apoi lansată cartea lui tata „Sus la codru”. Mama mea lucra în calitate de corectoare la editura Literatura Artistică și tot la ea a ajuns și manuscrisul lui tata, după ce l-a citit mi l-a dat și mie. Împreună cu mama am găsit greșelile și le-am corectat imediat. Luând în mână cartea „Sus la codru”, ediția reeditată, m-au copleșit emoții enorme și nu mi-am putut ține lacrimile”, povestește Doru Ciocanu, scriitor, fiul lui Aurel Ciocanu.

Sus la Codru de Aurel Ciocanu

Lică Sainciuc este pictorul care acum 40 de ani a creat eroii cărții „Sus la codru”, iar astăzi le-a dat culoare, astfel încât cartea fură imediat privirea copiilor și părinților.

Sus la Codru

Jurnalista Stela Popa, autoarea cărții „Semincioara fermecată”, găsește timp să citească copilului ei cele mai minunate poezii care îl învață să fie mai bun.

Sus la Codru

„Sunt onorată să vin la un asemenea eveniment, dar pe lângă faptul că am venit în calitatea mea de jurnalist, am venit și în calitate de mamă. Am testat aseară această minunată carte de fiul meu și am fost plăcut surprinsă să constat că i-a plăcut la nebunie. I-a plăcut să vadă detaliile desenelor, frumusețea versurilor. O asemenea carte mă ajută să descoper împreună cu fiul meu o altă lume, să reintru în lumea copilăriei”, zice Stela Popa, jurnalistă, autoare.

Sus la Codru

Poezia lui Aurel Ciocanu și desenele realizate de Lică Sainciuc fac această carte foarte caldă și trezesc emoții pozitive chiar și celor care au trecut demult prin perioada copilăriei.

„Eu am crescut cu ilustrațiile lui Lică Sainciuc, dar am și o pasiune față de poezia pentru copii, fiindcă am două fetițe”, spune Stela Damaschin-Popa, ilustrator de carte.

Sus la Codru

„Lectura dezvoltă, lectura lărgește orizontul de cunoaștere și în lectură poți evada. Poți uita de durere, de neajunsurile vieții și în schimb primești satisfacție, poveste. Copilăria este frumoasa vârstă care ne oferă tot ce este mai bun”, mărturisește Veronica Manole, profesoară.

Sus la Codru

Cartea „Sus la codru” de Aurel Ciocanu poate fi găsită la Librăria din Centru, strada Șfefan cel Mare 126, din Chișinău sau pe shop.cartier.md.

Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru de Aurel Ciocanu Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016 Sus la Codru 2016
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.