Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Un nou premiu internațional pentru regizorul moldovean Grigore Becket

Un nou premiu internațional pentru regizorul moldovean Grigore Becket imprimare

15.11.2016  

Un nou premiu internațional pentru regizorul moldovean Grigore Becket și proiectul lui de film, „Alive in Moscow”: „Midpoint Scholarship Award ” la Connecting Cottbus 2016!

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus (Germania) și-a deschis porțile în acest an, la 10 și 11 noiembrie, pentru producţii cinematografice de calitate provenite din Europa de Est în cadrul celei de-a 18-a ediții a platformei „Connecting Cottbus". Iar Grigore Bechet a devenit unul dintre câștigătorii „Connecting Cottbus" din cadrul Festivalului de la Cottbus, pe care revista „Variety" a enumerat printre cele mai importante 50 de festivaluri din întreaga lume.

„Mă bucur că a fost apreciat scenariul și sper ca acest proiect să ajungă de pe hârtie pe ecran", a afirmat regizorul Grigore Becket, care a făcut parte, până în 2014, din echipa „URMA ta", care a creat portalul Stiripozitive.eu.

În iulie 2016, la Festivalul International de Film Transilvania | TIFF 2016, Grigore Becket a câștigat Transilvania Pitch Stop CoCo Award. În 2012, Grigore Becket a realizat filmul „O zi din viața unei roșii”, aflat în competiția Festivalului GREEN FEST 2012, Belgrad, Serbia.

Festivalul International de Film de la Cottbus s-a dezvoltat, de la înființarea sa în 1991, ca un important punct de întâlnire între scena de film est și central europeană și cea germană. Forumul industriei filmului „Connecting Cottbus" reprezintă de mai bine de un deceniu o platformă de concretizare a nenumăratelor proiecte comune de film ale producătorilor din Germania si Europa de Est.

https://www.facebook.com/pg/connecting.cottbus/ https://www.facebook.com/pg/connecting.cottbus/ https://www.facebook.com/pg/connecting.cottbus/
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.