Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Salonul lnternațional de Carte Bookfest, ediția a II-a, și-a deschis astăzi ușile

Salonul lnternațional de Carte Bookfest, ediția a II-a, și-a deschis astăzi ușile imprimare

30.08.2017  

Edituri din România au pășit la Chișinău cu peste 50.000 de cărți pentru ai delecta cu diverse genuri de literatură pe iubitorii de carte. Autori ai momentului și cele mai solicitate titluri de cărți ale literaturii contemporane pot fi găsite pe tejghelele editurilor prezente la Salonul Internațional de Carte Bookfest din incinta Pavilionului Central al Moldexpo, care va dura din 30 august până pe 3 septembrie 2017.

Ca și anul precedent, editurile pun la dispoziția vizitatorilor cărți pe gustul tuturor vârstelor, iar pentru părinții care adoră să extindă bibliotecile copiilor, le sunt oferite reduceri avantajoase.  Chiar din prima zi a târgului, sute de oameni au pășit în lumea cărților din România și Republica Moldova, ce se va desfășura timp de 5 zile.

Iurie Bârsa, directorul  editurii ARC:  
„Organizarea acestui târg a reușit cu brio datorită Ministerului Culturii din Republica Moldova care a înlăturat unele bariere care sau întâlnit pe parcursul organizării acestui festival. Sper să fie o continuitate, vorbesc acum privind în viitor, îmi doresc ca și la anul să aibă loc acest eveniment și mulți ani înainte, și să evităm situațiile când va trebui să facem fapte eroice pentru al putea aranja. La moment nu pot să spun câte edituri sunt exact, pentru că ele vor veni chiar și până în ultima zi, deci vă invităm pe toți să cunoașteți cultura scrisă a întregului spațiu Românesc." Ivan Paiu, reprezentant al Educational Centre S.R.L.
„în fiecare an participăm la eveniment, am luat cu noi aproximativ 14 cutii cu cărți de diferite dimensiuni și din diverse domenii. Anul acesta am început să facem comandă de cărți cu povești pentru copii de la editura „Cambridge" tocmai din Marea Britanie, ele fiind și cele mai noi cărți apărute la noi. Adoleșcenții mai mult preferă să cumpere cărți ale autorul John Green dar și cei care sunt pasionați de mistic, pot găsi la noi cartea preferată. Vom participa și anul viitor la fel de entuziasmați ca de fiecare dată.Maria, unul dintre copii iubitori de literatură care erau prezenți la festival:
„Cartea mea preferată este „Jurnalul unei puștoaice". Astăzi încă nu m-am decis ce carte vreau să procur, dar știu că mama mă va ajuta să fac alegerea potrivită."Domna Veronica, vizitatoare a târgului de carte: „Acest festival este binevenit pentru țara noastră și cu nerăbdare așteptăm oaspeții din România și suntem foarte bucuroși de prezența lor. Nu este îndeajuns doar să procurăm cărțile și să le avem în bibliotecă, ele trebuie citite, studiate și apoi să revenim la ele. Astăzi cred că voi cumpăra cărți de toți banii pe care îi am în geantă."Evenimentul este organizat de către: Ministrul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Biblioteca Internațională a Republicii Moldova, Asociația Editurilor din România, Uniunea Editurilor din Republica Moldova, Institul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni .

Accesul publicului este liber pe tot parcursul târgului Salonului de Carte Bookfest din incinta Pavilionului Central al Moldexpo, începind din data de 30 august pâna în data de 3 septembrie, de la orele 10:00 la 20:00.

Stagiar: Victoria Moldovanu 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.