Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Peste 300 de participanţi au cântat în cor vestirea nașterii lui Hristos la Festivalul Național Colinde, Colinde

Peste 300 de participanţi au cântat în cor vestirea nașterii lui Hristos la Festivalul Național Colinde, Colinde imprimare

25.12.2017  

Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală cu sprijinul financiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

Asociația Muzical-Corală sprijinită financiar de Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a organizat pe 24 decembrie cel mai important eveniment dedicat colindelor naționale și internaționale: Festivalul Național "Colinde, Colinde...", ediția a VIII-a.

„Este foarte dificil să vorbești după o astfel de muzică, probabil cuvintele sunt de prisos. În primul rând vreau să-i mulțumesc și să mă închin până la pământ conducătorilor de coruri, dirijorilor, deoarece ei au semănat frumosul. Ceea ce faceți dumneavoastră este minunat, deja la a VIII-a ediție, mulțumiri aduc fundației Edelweiss. Mi-am dat seama că numai atunci când cântăm în cor putem deveni o țară puternică.", a spus președintele Asociației Muzical-Corale, Elena Marian. 

Un concert excepţional care a avut loc în incinta Palatului Republicii din capitală, unde 10 coruri din Bălți, Rezina, Măgdăcești, Strășeni și Chișinău au colindat şi urat pe cei prezenţi în sală. Peste 300 de voci alături de Moldovan National Youth Orchestra au cântat colinde în limba română dar şi în limba engleză.

„Mulțumim mult Asociației Muzical-Corală pentru că deja a VIII-a ediție la rând promovează frumosul. Datorită lor astăzi putem vedea aceste coruri minunate și această orchestră, interpreți care la sigur ne vor face seara mai frumoasă. Sărbători fericite tuturor!", a menționat a spus directorul executiv Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss, Lidia Cucoș.

Concertul a avut menirea de a introduce audiența în feeria atmosferei de Crăciun prezentând cele mai deosebite colinde combinate armonios de muzica instrumentală și cea corală. Au fost prezente lucrări de Frank Sinatra, John Williams, John Rutter, Cristian Spătaru, Vitalie Mosiiciuc, Anastasia Lazarencu, Marian Ungur și mulți alții.  

 Soliştii serii au fost Elena Javelea şi Serj Kuzenkoff. 

Menţionăm că pe parcursul a VII ediții anterioare, festivalul a reușit să adune împreună peste 1800 de coriști și peste 3500 de spectatori.

Cu diplome de apreciere şi premii au plecat acasă toate corurile participante la eveniment.

Deşi sala a fost neîncăpătoare, totuşi cei prezenţi au putut să simtă la maxim feeria sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală cu sprijinul financiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Andrei Rusnac

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.