Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Citim cărţi nu ca să fim deştepţi, ci ca să facem lucruri deştepte”

„Citim cărţi nu ca să fim deştepţi, ci ca să facem lucruri deştepte” imprimare

05.10.2018  

La data de 4 octombrie 2018 la Muzeul Național de Artă al Moldovei a avut loc lansarea cărții „Vinil Collection” de Igor Guzun. Lume bună, cărți, vin și Vinil, toate și-au găsit locul în mansarda muzeului. Cartea „Vinil Collection” curpinde o colecție de texte scurte axate pe momente emoționante care pot fi prezente în viața unui om: copilărie, tinerețe și batrânețe.

Evenimentul a fost deschis de tânărul acordionist Alexandru Balan, care a surprins audiența cu o selecție de melodii interpretate în momentele-cheie ale serii.

La final de întâlnire, Igor Guzun a făcut două promisiuni: „Promit solemn să nu mai fac lansări de carte” și cea de-a doua vine să amelioreze severitatea primei: „Promisiune valabilă doar pentru anul acesta”.

Cartea „VINIL COLLECTION” a apărut cu sprijinul al BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S. A.

Scopul primordial ”ca să ajungă oamenii la cărții și cărțile la oameni” a fost totalmente îndeplinit. Omul și cartea au fost mai aproape ca oricând, omul și cartea- două note muzicale pe un disc de vinil.

Igor Guzun este un scriitor şi director al Agenţiei URMA TA din Chișinău. Născut în satul Recea,Rascani,la 12 septembrie 1968. Licenţiat al Facultății de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova. Scriitorul in anul 1997 a publicat prima sa carte "De azi intr-o săptămâna", iar urmatoarea,peste 17 ani, „La Bloc” a fost scrisa împreuna cu Sergiu Beznitchi.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.