Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Vin din sufletul Moldovei”

„Vin din sufletul Moldovei” imprimare

08.10.2018  

La data de 6-7 octombrie 2018, în Piața Marii Adunări Naționale, a avut loc Ziua Națională a Vinului. În cea de-a XVII-a ediție, un număr record de 60 de producători vinicoli au promovat cultul vinului moldovenesc.

Cei prezenți la eveniment au avut parte de bucate alese, vinuri de pe cele mai renumite podgorii din Moldova și timp frumos. Pe scena mare au urcat interpreți și ansambluri precum frații Advahov, Zinaida Julea, Ansamblul de Dansuri Populare „JOC” iar spre seară Nelly Ciobanu, Brio Sonores, Vali Boghean și Cătălin Josan. 

Alături de concetățenii noștri s-au bucurat turiștii care au fost încântați de amploarea evenimentului. Valorificarea culturală a fanifestării s-a realizat și prin expozițiile de artă populară.
În acest an, numărul vizitătorilor a depășit considerabil fluxul oaspeților străini din anii precedenți.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.