Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Repertoriul spectacolelor din acest week-end

Repertoriul spectacolelor din acest week-end imprimare

17.01.2019  

Timpul de afară încă nu este favorabil pentru ieșiri în aer liber, de aceea, dacă încă nu știți cu ce să vă ocupați week-end-ul acesta, am creat o listă cu spectacolele ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică pentru a vă crea dispoziție pe tot parcursul săptămânii ce vine.

Teatrul „Geneza Art”
Sâmbătă (19 ianuarie) și duminică (20 ianuarie)
Ora 19:00-21:00

Spectacolul „Gardenia”
O nouă premieră  după o piesă semnată de Elżbieta Chowaniec, în regia Danielei Burlaca, în care patru generaţii de femei din aceeași familie îşi spun povestea de la 33 de ani.


Teatrul Național „Mihai Eminescu”
Sâmbătă (19 ianuarie) și duminică (20 ianuarie)
Ora 18:00
Sala mare

Spectacolul „Livada de vișini”
Piesa este o cronică de familie, al cărei umor îți frânge inima. „Este, desigur, o viaţă tristă, burgheză, dar nicidecum o viaţă apăsătoare, smiorcăită”, spunea dramaturgul rus despre universul personajelor sale.
Notă: Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani – conține scene de nuditate!
Din cauza efectelor stroboscopice și de lumină, de scurtă durată și intensitate, spectacolul nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!


Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”
Duminică, 20 ianuarie
Ora 17:00

Spectacolul „Alba ca Zăpada și cei șapte pitici”
Balet în trei acte de Bogdan Pavlovski.


Teatrul Republican „Luceafărul”
Duminică, 20 ianuarie
Ora 12:00

Spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” după I. Creangă
Este vorba de un spectacol în care textul lui Creangă capătă noi înțelesuri pentru lumea în care trăim astăzi. Dar, la fel ca acum o sută, două, trei… chiar mii de ani, în povești triumfă adevărul: bunătatea este răsplătită, răutatea este pedepsită, trufia este luată în derâdere, iar tot ce ni se întâmplă are un sens anume.

 

Duminică, 20 ianuarie 
Ora 18:00
Spectacolul “Questa e la vita dolce?…” de Gheorghe Urschi
Eu... tu… el… ea… noi… voi… ei... O istorie pentru toți cei de ieri, de azi, de totdeauna. Povestea vieții fiecăruia dintre noi. Când viața te doboară, surâzi ironic și mergi mai departe sau te adâncești și mai mult în mizerie? Ce e mai important: țara în care te-ai născut, sau omul de lângă tine? Destine comune...destine individuale. Este viața o vioară de care lumea își frânge arcușul? Și dacă dragostea învinge totul... „Questa e la vita dolce?...”

 

Teatrul „Licurici”
Sâmbătă, 19 ianuarie
Ora 11:00
Spectacolul „Elefănțelul curios”
Poveste africană despre locul în care a apărut trunchiul elefantului. Anterior, copilul avea doar un nas scurt, dar după o aventură, el sa întins și a devenit un trunchi. Copiii vor fi interesați nu numai să vizioneze piesa, ci și să asculte ritmurile unui continent necunoscut, precum și să se scufunde în dansuri exotice.


Duminică, 20 ianuarie
Ora 11:00
Spectacolul „Capra cu trei iezi”
Spectacolul are loc într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

Vizionare plăcută și un week-end frumos!

 

Autor: Ana Fomov

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.