Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  National Geographic Photo Camp. Expoziția „Construind poduri între comunități”

National Geographic Photo Camp. Expoziția „Construind poduri între comunități” imprimare

22.01.2019  

În primăvara lui 2018, Soroca a găzduit prima tabăra National Geographic în Moldova, organizată de Internews în Parteneriat cu National Geographic Society.

 

Douăzeci de tineri cu vârste între 18-25 de ani din diferite raioane ale țării și de diferite etnii au învățat de la unii dintre cei mai buni fotografi internaționali cum să redea istorii vizuale și să transpună realitatea în imagini de calitate, cum să devină „voci” în comunitățile lor și să combată stereotipizarea, discriminarea sau prejudecățile prin fotografia documentară. Ei au experimentat diverse tehnici de creare a istoriilor fotografice, au povestit prin imagini despre viața oamenilor din împrejurimi și au deschis o fereastră în lumea unei comunități deseori stigmatizată, în care conviețuiesc romi, români/moldoveni, ucraineni, ruși, evrei, armeni, etc. Timp de o săptămână, participanții și-au focusat camerele spre toleranță și solidaritate și au vorbit aceeași limbă – cea a fotografiei.

Îndrumați de fotografii de la National Geographic, tinerii au creat circa 30 de mii de istorii vizuale, iar câteva dintre ele sunt prezentate în cadrul acestei expoziții. Mai multe detalii găsiți aici.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.