Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică

Lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică imprimare

25.01.2019  

La data de 25 ianuarie, în incinta Bibliotecii Naționale, a avut loc lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică.

Cartea Bomboane colorate este povestea unui băiat de 14 ani ajuns orfan în urma conflictului armat de pe Nistru. Este cartea despre marile probleme ale societăţii din perioada post-sovietică care îşi mai au locul şi în prezent. Poeta, publicista şi cercetătoarea, Lidia Grosu a definit carte „Bomboane colorate” drept o „cardiogramă a unei societăţi bolnave care necesită o intervenţie urgentă”.

George Călin, reprezentatul Societăţii Culturale „Appolon”, ne-a relatat că  în pofida timpului de afară este foarte bucuros să se afle la lansarea cărţii Anei Onică: „Cărţile Anei Onică sunt toate cărţi trăite în care se simte zbuciumul sufletului, îl simţi fără să vrei”. După care i-a înmânat autoarei Diploma „Nichita Stănescu” pentru volumul „Bomboane Colorate”, precum şi Medalia Centenarului cu Diploma de confirmare a acestei medalii, pentru întreagă activitatea a scriitoarei.

Alături de scriitoare nu au fost doar reprezentaţii societăţii literare; admiratori operelor sale; artişti precum actorii Teatrului „Mihai Eminescu” şi interpreta, Diana Rotaru, dar şi familia doamnei Onică: soţul, nepoţica şi nora.

„Mi-am dorit să fie o lansare diferită de celelalte”, a afirmat autoarea cărţii, scopul fiind realizat deplin pe întreaga durată a evenimentului. Cartea „Bomboane colorate”, a fost criticată, lăudată, cântată şi chiar și înscenată, dar cel mai importantă este că a fost simțită de fiecare din cei prezenți în sală.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.