Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Alexei Colîbneac. Expoziţia aniversară

Alexei Colîbneac. Expoziţia aniversară imprimare

31.01.2019  

La data de 29 ianuarie, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, a avut loc inaugurarea expoziţiei aniversare a lui Alexei Colîbneac.

 

Alexei Colîbneac este profesor universitar, maestrul în arte al Republicii Moldova, academician, cunoscut artist plastic în domeniul artei monumentale, picturii şi artei grafice.

Vernisajul „Literatura naţională şi universală în grafică de carte semnat de artist” include opere inspirate din patrimoniul literar românesc: Bunguţa cu doi bani, Povestea Porcului, Pasteluri de Vasile Alecsandri etc. Lucrările lui Alexei Colîbneac ne transpun în lumea basmelor, în lumea unei naturi feerice.

Expoziţia este însoţită şi de un panou cu literatura despre şi de a lui Alexei Colîbneac. Şi după cum se afirmă de către artist în cartea Mărul cunoaşterii: Subiectul şi forma lucrărilor pornesc de la arhetipal şi, dacă e cu îngăduinţă „ilustrează”, într-un fel anume, geneza, care poate fi interpretată altfel în cadrul altor filozofii civilizaţii, culturi spirituale.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.