Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Chipul femeii în arta plastică

Chipul femeii în arta plastică imprimare

27.02.2019  

O serie de lucrări de pictură şi grafică dedicată femeii au fost expuse la Muzeul Naţional de Artă, venită să consfinţească chipul femeii ca sursă nesecată de inspiraţie a spiritelor artistice.

 

Lucrările au fost realizate de artişti plastici basarabeni între anii 1950-2000 precum: Mihai Grecu, Dmitrie Peicev, Igor Vieru, Valentina Rusu-Ciobanu ş.a.

Femeia a fost prezentată în toate ipostazele de la „Portret de fată” de Ludmila Ţoncev la „Bătrânica” de Victor Ivanov; femeia-mamă, artistă, fiică, poem.

Tablourile fac parte din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă, expoziţia va fi deschisă pentru vizitatori până la data de 24 martie.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.