Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  „Descoperă Moldova Rurală” – târg de promovare a produselor autohtone

„Descoperă Moldova Rurală” – târg de promovare a produselor autohtone imprimare

03.04.2019  

La data de 3 aprilie 2019 scuarul Palatului Republicii s-a transformat într-un adevărat târg de artizanat al producătorilor autohtoni, de la articole vestimentare și bucate până instrumente muzicale și obiecte de decor.

 

„Eu cred că evenimentul de astăzi este organizat de către oamenii din diferite localități din toată țara, care au venit aici ca grupuri de acțiuni locale. Noi avem în Moldova 32 de grupuri de acțiuni locale, aceasta înseamnă parteneriate locale, intersectoriale în care sunt implicate aproape 300 de localități. Scopul târgului a fost să arătăm în zonele rurale din Republica Moldova sunt multe resurse care nu sunt valorificate sau nu sunt utilizate” afirmă reprezentantu Organizației Solidarity Fund PL in Moldova, Tomasz Horbowski.

Participanții veniți din raioanele ale Republicii privesc pozitiv această inițiativă datorită oportunității de promovare a produselor artizanale confecționate din materie primă autohtonă.

„Am venit cu ie cusute în mărgele, găurică și cruciuliță. Cos de mai mulți ani, încă de mic copil am învățat diferite tehnici de la mama, de la bunica, de la mătușa și îmi place acest lucru, îl fac cu mare plăcere, nu mă gândesc la bani, dar cos pentru calitate, pentru ca cineva să mă pomenească” spune una din participante, Emilia Cucu.

„Mă ocup cu îndeletnicirea dată din propria inițiativă, pot spune că îmi realizez visul din copilărie, nereușind să fac toate astea la școală, m-am apucat acum. Consider aceasta ca fiind o ocupație de suflet și nu în ultimul rând o satisfacție„ zice Dumitru Cărpineanu, participant.

Evenimentul se află la prima ediție și este organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Rețeaua Națională LEADER și Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, cu suportul Uniunii Europene.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Alex Gurduza 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.