Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Bienala Internațională de Pictură

Bienala Internațională de Pictură imprimare

17.05.2019  

La data de 16 mai, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei, este inaugurată expoziția celei de-a VI-a ediții a Bienalei Internaționale de Pictură.

 

La data de 16 mai, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei, este inaugurată expoziția celei de-a VI-a ediții a Bienalei Internaționale de Pictură.

Expoziția reunește 145 de artiști plastici în domeniul picturii, reprezentanți ai 27 de țări: Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Cehia, Cipru, Ecuador, Franța, Georgia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Izrael, Japonia, Lituania, Republica Moldova, Mongolia, Polonie, România, Rusia, Spania, Suedia, SUA, Tunisia, Turcia, Ucraina, cu peste 152 de lucrări expuse.

La inaugurarea expoziției și la ceremonia de decernare a premiilor și-au marcat prezența laureaţii premiilor Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2017, reprezentanţi din Republica Moldova, Polonia, România, SUA, Franţa, Olanda. Lucrările premiate (Marele Premiu, Premiul I, II, III) vor intra în Colecţia Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

„Bienala Internațională de Pictură, pe parcursul a zece ani de la fondare, a creat numeroase platforme de comunicare pe plan internațional. Acesta va continua să susțină inițierea contactelor directe între artiști și va crea condiții optime pentru noi perspective și diverse forme de colaborare internațională.” a afirmat director general MNAM, curatorul Bienalei, Tudor Zbârnea.

Expoziția este disponibilă pentru vizitatori până la data de 23 iunie.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini: Alexei Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.