Prima pagină / Evenimente / Cultură  /  Dansuri, cosplay și lecții de limba japoneză la Festivalul Bunkasai

Dansuri, cosplay și lecții de limba japoneză la Festivalul Bunkasai imprimare

01.06.2019  

Muzică tematică, bucătărie japoneză, dansul gheishelor, cosplay, jocuri video, origami anime și lecții de japoneză. Acestea sunt doar câteva din activitățile de care s-au putut bucura astăzi cei pasionați de cultura țării nipone.

Organizat deja de câțiva ani consecutiv, Bunkasai vine cu o mulțime de tradiții specifice japonezilor, iar tinerii voluntari organizatori spun că sunt din ce în ce mai încântați de rezultatele acestui festival. De aceeași părere este și Vladislava Demcenco, o tânără voluntară care susține că: „Organizarea evenimentului vinde din partea Ambasadei Japoniei și a Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze. Toți voluntarii care s-au implicat la organizarea acestui festival sunt studenți care învață limba japoneză. Astfel, prin acest eveniment are loc atât promovarea abilităților noastre cât și recrearea și familiarizarea oamenilor cu această cultură. Este de menționat că anul acesta sunt mult mai mulți vizitatori decât anii precedenți, fapt care ne bucură foarte mult”.

Un show spectaculos a fost prezentat de reprezentanții Federației Kendo Moldova care au înscenat lupte cu katana.

„Artele marțiale în general reprezintă esența culturii japoneze și de aceea eventual ele trebuie să fie la un asemenea festival. Astăzi am prezentat câteva tehnici de bază precum și luptele care au loc în mod obișnuit la antrenamente” spune reprezentanta Federației Kendo Moldova, Dorina.

Pe lângă multitudinea de activități, de popularitate s-a bucurat și Turneul de jocuri video la care vizitatorii au participat cu mare entuziasm și plăcere. Unul dintre participanți este Vlad Balaban care deși a decis într-o glumă să joace, acesta a obținut locul 3.

„Îmi place mult cultura japoneză, iar în special sunt pasionat de jocurile video, de aceea astăzi mi-am încercat norocul la acest turneu. Din păcate nu știam de acest festival anterior, însă pe viitor aș dori chiar să mă implic la organizarea festivalului” relatează Vlad.

Vizitatorii s-au arătat destul de interesați de cultura niponă participând la activitățile din cadrul festivalului și unii din ei chiar deghizându-se în personajele japoneze favorite.

„Astăzi am venit la festival cu prietenii, deși nu sunt un iubitor înrăit al acestei culturi, totul mi s-a părut frumos și destul de interesant” afirmă Alexandru Novicov, vizitator.

Bunkasai sau Festivalul Cultural este o tradiție anuală în Japonia care se organizează în grădinițe, școli și universități și are drept scop promovarea realizărilor artistice ale tinerilor.

În Republica Moldova acest festival se află la a VI-a ediție și este organizat de Ambasada Japoniei la Chișinău în parteneriat cu Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: Alex Gurduza

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.